Haberler

18 Aralık 2017

TİKA’dan Özbekistan Güvenlik Teşkilatına Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen ve 2007–2008 döneminde başlayan “Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi”  2011 yılında Özbekistan’ın dâhil edilmesiyle birlikte başarılı bir şekilde devam ediyor.

Proje ile dost ve kardeş ülkelerin emniyet teşkilatı mensuplarına yönelik iki ülke teşkilatlarının sahip oldukları tecrübelerin karşılıklı paylaşılması, suçla mücadelede ortak bilinç geliştirme ve iki ülke polis teşkilatlarının terminolojilerinde birlik sağlanması amacıyla hizmet içi ve uygulamalı eğitimler veriliyor.

Ayrıca, polislik uygulamalarındaki uluslararası standartların yaygınlaştırılması, bölgesel güvenlik sorunlarına koordineli ve eşgüdüm halinde mücadele anlayışının geliştirilmesi, Türkiye’nin güvenlik işbirliği içerisinde olduğu ülkelerdeki üst düzey polis yöneticilerinin ve uzmanlık gerektiren birimlerde Türk polislerince verilen eğitimlerle polislik alanında yaşanan gelişmelerden haberdar edilerek polis teşkilatlarındaki değişimlerin hızlandırılması hedefleniyor.

Proje kapsamında, Özbekistan Cumhuriyeti Resmi Güvenlik Kurumları personeline yönelik Özbekistan’da “Siber Suçları Araştırma Eğitimi Kursu” ile “Cinsel Dokunulmazlığa Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Kursu” düzenlenerek 2017 yılı eğitimleri tamamlandı.

“Siber Suçları Araştırma Eğitimi Kursu” ile katılımcılara eğitim kapsamında siber suç araştırmaları yaparken genel proje yönetimi adımlarının nasıl ve neden uygulanması gerektiği konusunda bilgilendirme yapıldı.

Ağ iletişimi temelleri dersi ile siber suç araştırması konusunu takip eden derslerin temelinin katılımcılar tarafından daha iyi anlaşılması amaçlanıyor.

“Cinsel Dokunulmazlığa Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma” kursunda katılımcılara cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlarda hukuki mevzuat, cinsel suçların öğrenilme şekilleri, cinsel suçlarda olay yerinden elde edilecek deliller, soruşturmada dikkat edilecek hususlar vb. konular ayrıntılı şekilde anlatılarak bilgi paylaşımında bulunuldu.

Eğitim sonunda kurslara katılan 43 Özbekistan güvenlik birimlerinden yetkili kişiye, düzenlenen törende sertifikalar takdim edildi. Ardından toplu fotoğraflar çekilerek program sona erdi. 

Sonraki Haber

Doğu Makedonya’da Tarımsal Üretimin ve Verimliliğin Artırılmasına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Doğu Makedonya’da 200 çiftçiye toprak frezesi ve ilaçlama makinesi desteğinde bulunuldu. Çalışma amaçlarından birisi, işbirliğinde bulunulan ülkelerde yoksulluğun azaltılması, refahın sağlanmasına katkıda bulunulması için tarım ürünlerinin çeşitliliğini...