Haberler

08 Ağustos 2017

TİKA’dan Omurilik Felçli Çocuklara Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) katkılarıyla, Kırgızistan’daki “Bişkek Ulusal Ana ve Çocuk Sağlığı Merkezi” bünyesinde omurilik felçli çocukların rehabilite edileceği merkez faaliyete geçti.

Kırgızistan’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini ekleyen TİKA’nın katıklarıyla “Bişkek Ulusal Ana ve Çocuk Sağlığı Merkezi” bünyesinde omurilik felçli çocukların rehabilite edileceği merkez faaliyete geçti.  

Omurilik felçli çocukların rehabilitasyonu konusunda Kırgızistan’daki devlet hastaneleri arasında bir ilk olan merkezden 0-3 yaş arası çocuklar yararlanabilecek. Aynı anda dört çocuğun tedavi görebileceği merkezde felçli çocukların kişisel temizliği için özel banyolar tasarlandı. Ayrıca çocukların rehabilitasyonu uzmanlar eşliğinde özel odada yapılarken, dileyen refakatçilerin kullanabilmesi için koşu bandı ve masaj koltuğu temin edildi.

Açılış töreninde Kırgızistan Sağlık Bakanı Talantbek Batıraliyev, Türkiye Cumhuriyeti Bişkek Büyük Elçisi Metin Kılıç, TİKA Bişkek Program Koordinatörü Evren Rutbil, hastane başhekimi Kamçıbek Uzakbaev hazır bulundu. Törende açıklamada bulunan yetkililer, konuşmalarında söz konusu projenin hayata geçirilmesinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini ilettiler. 

Sonraki Haber

TİKA’dan Meksika Eğitim Bakanlığına Yönelik Tecrübe Aktarım Programı

Meksika’da kırsal alanda yaşayan göçmen işçilere, köylülere ve yerli halklara yönelik eğitim hizmeti sunan Meksika Eğitim Kalkınma Ulusal Konseyi (CONAFE) bünyesinde görev yapan eğiticilere yönelik Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından “Eğiticilerin Eğitimi Programı”...