Haberler

03 Eylül 2017

TİKA’dan Mozabik’te Şehitler Adına Kurban Kesimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Mozambik'in Pemba şehrinde Türkiye'de son yıllardaki terör saldırılarında şehit düşenler adına kurban keserek yoksul ailelerin yüzünü güldürdü. 

TİKA Afrika'nın en az gelişmiş ülkelerinden Mozambik'in Pemba şehrinde Kurban yardımında bulundu. Ülkenin en fakir bölgelerinden olan ve Müslüman nüfusun ağırlıkta yaşadığı Cabo Delgado Eyaletinde, Cabo Delgado Müslüman Topluluğu ile işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen kurban eti bağış etkinliğinde 40 büyük baş hayvan 258 şehit ismine kesilerek ihtiyaç sahibi insanlara dağıtıldı.

Pemba Belediye Başkanı Charles Massai, bölgede birçok insanın yeterli beslenemediğini dile getirdi. Bu yardım nedeniyle Türk halkına müteşekkir olduklarını söyledi. 

Pemba şehri ve civarındaki toplamda 35 caminin cemaatinden ihtiyaç sahiplerine ulaşan kurban paketleri Mozambik halkının yüzünü güldürdü. Camilerin yanı sıra aynı şehirde hizmet veren Cabo Delgado Eyalet hastanesi, Pemba bölgesel Cezaevi, Pemba Yetimhanesinde dağıtılan Kurbanlar gıda yardımına muhtaç birçok farklı kesime ulaştı

TİKA Maputo Koordinatörü İbrahim Aybek, yaptığı açıklamada, ülkenin Cabo Delgado eyaletinin Pemba şehrinde 40 büyükbaş kurbanlık keserek ihtiyaç sahibi ailelere dağıttıklarını söyledi.

Kurban etlerinin şehrin yoksul mahallelerindeki 35 cami cemaatine ulaştırıldığını belirten Aybek, "Kardeş Mozambik halkına bir manada vefa borcumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Mozambikli Müslümanlar, Hicaz demiryolunun inşası için Osmanlı Devleti'ne yardım göndermişlerdi." dedi.

Yoksul halkın evlerinde etleri muhafaza etmekte bile zorlandığını dile getiren Aybek, "İnsanlara maalesef 2,5 kilodan fazla et veremiyoruz çünkü çoğu kişinin evinde eti koyabileceği bir buzdolabı dahi yok." ifadesini kullandı.

Kurbanlar, şehit düşen öğretmenler Necmettin Yılmaz ve Şenay Aybüke Yalçın, Astsubay Ferhat Gedik, 15 yaşındaki Eren Bülbül, polis memuru Fethi Sekin, Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, 15 Temmuz şehitleri ve Şırnak'taki helikopter kazasında hayatını kaybeden askerler adına kesildi.

Sonraki Haber

TİKA’dan Sierra Leone’de 1000 Selzede Aileye Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı geçtiğimiz günlerde Sierra Leone’de meydana gelen sel felaketinden dolayı  selden etkilenen bin aileye gıda yardımında bulundu. Sierra Leone’de meydana gelen ve binlerce insanın hayatını kaybettiği sel ve toprak kaymasından...