Haberler

13 Haziran 2018

TİKA’dan Meksika’daki Yerli Müslümanlara İftar ve Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Meksika’nın güneyindeki Chiapas Eyaleti’nde yaşayan Müslüman Tzotzil yerlilerine iftar programı düzenleyerek, gıda yardımında bulundu.

Meksika’nın İslamiyetle tanışması 19. yüzyılda Osmanlı Coğrafyasından (Filistin, Lübnan, Ürdün, Mısır) gelen ve El Turco denilen grupların ülkeye yerleşmesine dayanıyor. Meksika’daki yerli gruplardan İslamiyet’e geçenler arasında ise kökenleri Mayalara dayanan bir kısım Tzotzil yerlisi de bulunuyor.

Müslüman Tzotzil yerlileri, ülkenin Guatemala ile sınırında bulunan Chiapas Eyaleti’nin yüksek kesimlerinde yer alan San Cristobal De Las Casas adlı yerleşim biriminde yaşıyor. Chiapas Eyaleti sosyo-ekonomik yönden Meksika’nın en yoksul bölgelerinden biri olma özelliğini taşıyor. Toplam 70 hanede yaşayan Müslüman Tzotzil yerlilerine TİKA tarafından gıda kolisi dağıtımı yapılarak, akabinde bölgedeki Müslümanların ibadet ettiği Kevser Camii’nde iftar yemeği verildi. Yaklaşan Ramazan Bayramı münasebetiyle de yerli çocuklara bayramlık ayakkabı ve hediye dağıtımı yapıldı.

Müslüman Tzotzil yerlileri bereket ve rahmet ayı olan Ramazan da kendilerine TİKA vasıtasıyla uzatılan şefkat elinden dolayı ülkemize teşekkür ederek, Türk halkının yanlarında olduğunu bilmenin kendilerine mutluluk verdiğini ifade ettiler.

Sonraki Haber

Namibya’da TİKA İftar Programı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Namibya’nın başkenti Windhoek’ta Namibia University of Science and Technology (NUST) Otelcilik Okulu’nda bölgedeki ihtiyaç sahibi 150 kişinin katılımıyla bir iftar programı düzenlendi. TİKA, Namibya’nın başkenti Windhoek’ta iftar...