Haberler

08 Ağustos 2018

TİKA’dan Makedonya’daki Engelli Hastalara Nakil Aracı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Makedonya'nın güneydoğusundaki Ustrumca'da bulunan Banya Bansko Koruma ve Rehabilitasyon Kamu Kurumuna, buradaki misafirlerin taşınmasında kullanılacak asansör rampalı hasta nakil aracı temin edildi.

Koruma ve Rehabilitasyon Kamu Kurumu, Makedonya Cumhuriyeti’nin bedensel ve kısmi zihinsel engellilere profesyonel şekilde barınma, sağlık, eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri veren tek kurumu. 1974 yılında kurulan Merkez, 36 çalışanı ile 62 kişiye hizmet veriyor.

Teslim törenine, Makedonya Sağlık Bakanı Venko Filipçe, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Mila Carovska ve TİKA Üsküp Koordinatörü Aytekin Ayden katıldı.

Teslim töreninde konuşan Makedonya Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Venko Filipçe yaptığı açıklamada “TİKA’nın temin ettiği bu araçla Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan vatandaşlara sunulan hizmette büyük kolaylık sağlanacak. Ayrıca burada kalan vatandaşların sosyalleşme sürecine de katkı sağlayacak.” dedi. Bakan Filipçe, TİKA’ya teşekkürlerini sunarken bu işbirliğinin ilerde de devam edeceğine inancının tam olduğunu kaydetti.

Makedonya Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Mila Carovska da “TİKA, bu merkezde kalan vatandaşların ulaşımını kolaylaştıracak çok önemli bir destek sundu. Bakanlık ve hükümet olarak bu kurumların kalitelerinin geliştirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hediye edilen bu aracın Bansko merkezi kullanıcılarının sosyalleşmesine ve çevre yerleşim yerlerine ulaşımlarının sağlanmasına büyük katkı sağlayacak. Bu araçlarla engelli vatandaşlarımız da bu yaz tatile gidebilecek.” dedi.

2018 Tecrübe Paylaşım Programı” kapsamında Makedonya’da bulunan TİKA’nın genç gönüllüleri de teslim törenine katıldılar. TİKA gönüllüleri merkezde barınan misafirleri ziyaret ederek, sohbet etme imkânı buldular.

Sonraki Haber

Güney Sudanlı Öğrenciler Yeni Okullarına Kavuştu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Güney Sudan’ın başkenti Juba’ya bağlı Lokiliri ilçesindeki Ngerjebe İlkokulu’nun yarım kalan inşaatı tamamlandı ve hizmete açıldı. Eğitim altyapısı ve imkânlarının son derece kısıtlı olduğu Güney Sudan’da Türk...