Haberler

09 Aralık 2018

TİKA’dan Libya’da Yerlerinden Edilmiş 700 Aileye Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Libya Kızılayı işbirliğindeLibya’nın başkenti Trablus’un muhtelif yerlerine yerleştirilen 700 ihtiyaç sahibi, yerlerinden edilmiş aileye yaklaşık 16 ton gıda desteği sağlandı.

Libya'nın başkenti Trablus'ta muhtelif gruplar arasında baş gösteren; can kaybı ve yaralanmalar ile sonuçlanan çatışmalar sonrasında Libyalı yetkiler tarafından atılan olumlu adımlara ve olağanüstü gayretlere rağmen, ülkedeki siyasi ve ekonomik krizler ile zaman zaman ortaya çıkan çatışmaların etkisiyle başta sağlık, temiz su ve gıda olmak üzere temel ihtiyaçlar noktasında sorunlar devam ediyor.

Libya Kızılayı Trablus Şubesi yetkilileri ile TİKA’nın yaptığı görüşmelerde Libya Kızılayı'nın oldukça zor şartlar altında görevlerini sürdürdükleri, tüm taraflarca kabul gördükleri için Kızılay olarak çatışma bölgelerine girerek sivilleri tahliye ettikleri ve yaralılara gerekli yardımı sağladıkları yetkililerce ifade edildi. Ancak Libya Kızılayı olarak kendilerinin bu görevi sürdürebilecek maddi imkânlarının giderek azaldığı,  çatışma bölgelerinden tahliye edilen ve başkentte çeşitli kamu binaları ile kamplara yerleştirilen siviller için başta gıda maddesi, temizlik malzemesi, yatak, battaniye vs. olmak üzere birçok desteğe ihtiyaç duydukları belirtildi.

Bu kapsamda TİKA tarafından Libya Kızılayı Trablus Şubesi’ne, yaşadığı yerleri terk eden ailelere dağıtılmak üzere makarna, pirinç, ton balığı peynir vb. temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan yaklaşık 16 tonluk 700 gıda kolisi teslim edildi.

Libya Kızılayı Trablus Şubesinde gerçekleşen teslim törenin de konuşan T.C. Trablus Büyükelçiliği İkinci Katibi Muratcan Akel, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk halkının 27 Ağustos – 25 Eylül 2018 tarihlerinde Trablus’ta meydana gelen çatışmalarda evlerini terk ederek şehrin daha güvenli bölgelerine gitmek durumunda kalan yardıma muhtaç Libyalı kardeşlerine yönelik bu mütevazı yardımı kabul ettiği için Libya Kızılayı'na teşekkür ediyoruz” dedi.

Gıda desteği yine TİKA ve Libya Kızılayı Trablus Şubesi işbirliğinde Libya’da çatışmalardan etkilenen savaş ve göç mağduru yaklaşık 450 aileye yönelik gerçekleştirilen Kurban Eti Dağıtım Projesinin devamı olarak hayata geçirildi.

TİKA tarafından Libya Kızılayı'na yönelik başta personel eğitimleri olmak üzere personel giysisi ile diğer teknik desteklerin sağlanması planlanıyor.

Sonraki Haber

Türkiye’nin E-Devlet Tecrübesi Azerbaycan ile Paylaşıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve TÜRKSAT işbirliğinde Türkiye’nin e-devlet alanındaki tecrübeleri Türkiye'de düzenlenen programla Azerbaycan ile paylaşıldı. Program kapsamında, Azerbaycan E-Devlet Geliştirme Merkezi yetkilileri Türkiye’ye gelerek, e-devlet uygulamaları çalışmalarını yürüten kurum ve kuruluşların deneyimlerini yerinde...