Haberler

09 Ekim 2017

TİKA’dan Latin Günü Etkinliğine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın da destek verdiği ülkemizdeki Kosta Rika, Küba, Guatemala ile Meksika büyükelçiliklerinin eşgüdümünde düzenlenen Latin Günü (Fiesta Latina) etkinliğinde Türkiye ve Orta Amerika ülkeleri arasındaki ticaret, turizm, yatırım ve kültürel işbirliği potansiyelleri istişare edildi.

İstanbul’da düzenlenen söz konusu etkinliğin iş forumu kapsamında; Türkiye ve Orta Amerika ülkelerinden iş, sanat ve kültür insanları karşılıklı yatırım, ihracat, turistik, ticari ve kültürel işbirliği imkânları üzerine görüş alışverişinde bulundu. Etkinliğin devamında katılımcılara Orta Amerika ülkelerinin ihraç ettiği ürünlerden ve bölge ülkelerinin mutfaklarından örnekler sunuldu.

Etkinliğin ikinci kısmında ise Orta Amerika ülkelerinden (Kosta Rika, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nikaragua ve Panama) gelen müzisyenlerin meydana getirdiği Papaya Orkestrası bir konser verdi. Konserde Orta Amerika coğrafyasının Afrikalı, yerli ve Avrupalılardan oluşan çeşitliliğinin sergilendiği etnik ve otokton müzik örnekleri icra edildi.

TİKA’nın da destek verdiği etkinlik sayesinde nispeten az bilinen Orta Amerika coğrafyasının ülkemiz iş ve sanat dünyası tarafından daha yakından tanınmasına, Türkiye ve Orta Amerika coğrafyası arasında iş, sanat ve kültür köprülerinin kurulmasına katkı sağlandı.

Sonraki Haber

TİKA Sırbistan'da 223 Projeyi Hayata Geçirdi

Türkiye'nin dış politika vizyonunu farklı alanlarda hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sırbistan'a resmi kalkınma yardımlarını sürdürürken başta eğitim ve sağlık olmak üzere birçok alanda bugüne kadar 223 proje gerçekleştirdi. Sırbistan'daki TİKA...