Haberler

27 Şubat 2018

TİKA’dan Kongo Dışişleri Bakanlığı'na Dil Laboratuvarı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kongo Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na dil laboratuvarı kurulumu gerçekleştirildi.

TİKA Kongo Cumhuriyeti’nde gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Kongo Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na TİKA tarafından dil laboratuvarı kuruldu.

Gerçekleştirilen açılışa Kongo Cumhuriyeti Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Dr. Jean Clause Gakosso, Dışişleri Bakanlığı Genel Hizmetler Genel Müdürlüğü Direktörü Büyükelçi Jacques Jean Luc Nyanga, Türkiye’nin Brazzaville Büyükelçisi Can İncesu ve TİKA temsilcileri ile Kongo Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı personeli katıldı.

Kongo Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Dr. Jean Clouse Gakkosso açılış töreninde yaptığı konuşmada yapılan dil laboratuvarı nedeniyle TİKA’ya teşekkür etti. Tören sırasında TİKA temsilcisi Murat Durak söz konusu yardım kapsamında 30 kişilik dil laboratuvarının başta Türk Dili olmak üzere diğer dillerde de hizmet verecek ve Dışişleri personelinin pratik yapmasına olanak sağlamak suretiyle dil öğrenimin kolaylaştıracağını belirterek iki ülke arasındaki ilişkilerin artarak devam edeceğini belirtti.

 

Sonraki Haber

Emine Erdoğan, İsmini Taşıyan Anaokulu ve Çocuk Parkının Açılışına Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ismi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Cezayir'de restore edilen, FOREM Derneği'ne ait bir anaokulu ile parka verildi. Emine Erdoğan, Cezayir, Bentalha’da TİKA tarafından gerçekleştirilen projelerin...