Haberler

03 Ocak 2019

TİKA’dan Kırgızistan’da Engelli Çocuklara Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırgızistan'da Balneoloji ve Restoratif Tedavi Araştırma Enstitüsü’nün Engelli Çocukların Rehabilitasyon Bölümüne tadilat ve donanım desteği sağladı.

Kırgızistan'ın Çüy ilçesi Varansofka köyünde bulunan ve ülke geneline hizmet veren Enstitüde, 600 engelli çocuk tedavi görüyor. Kırgızistan’da tıbbi rehabilitasyon hizmeti veren tek sağlık kuruluşu olan Enstitü ayrıca düşük gelirli, emekli, yaşlı, gazi ve engellilerden oluşan binlerce hastaya hizmet veriyor.

35 yıldır tadilat yapılmayan hastanenin çocuk bölümünün fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve hijyen şartlarının yeterli hale getirilmesi için TİKA bölümün tadilat ve donanımını gerçekleştirdi. Proje kapsamında, 900 metrekarelik alanda yer alan 60 yataklı çocuk bölümünde 20 hasta odası, iğne odası, doktor ve hemşire odaları,  ve bekleme yeri gibi alanlarda kapsamlı tadilat yapılarak çağdaş standartlara uygun hale getirildi. Tadilatı yapılan bölümün ayrıca yatak, dolap, masa, yemekhane ekipmanı da yenilendi.

2018 yılında Kırgızistan’da sağlık sektörüne destek amacıyla Kırgız-Türk Dostluk Hastanesi’ni inşa ederek gerekli tıbbi cihaz donanımını sağlayan TİKA, iki hastane bölümünü yeniledi ve iki sağlık ocağını hizmete açmıştı.

Sonraki Haber

Peru’da Kimsesiz Sokak Çocuklarına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Peru’nun başkenti Lima’da kimsesiz çocukların rehabilite edildiği El Mundo Libre Enstitüsüne bir adet servis aracı temin edildi.   1984 yılında kurulan El Mundo Libre Enstitüsü (IML) madde...