Haberler

27 Kasım 2023

TİKA’dan Karadağ Emniyet Mensuplarına Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün işbirliğinde yürütülen “Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği” projesi kapsamında, Karadağ’ın çeşitli şehirlerinde görevli üst düzey polis müdürlerine Kriminal alanındaçeşitli eğitimler verildi. 

TİKA ile Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde, Türkiye'nin güvenlik işbirliği içerisinde olduğu ülkelerdeki emniyet teşkilatları ile gelecekte gerçekleştirilecek ortak çalışmalara temel oluşturulabilecek uygun bir zemin hazırlanması, polislik uygulamalarındaki uluslararası standartların yaygınlaştırılması, bölgesel güvenlik sorunlarına koordineli ve eşgüdüm halinde mücadele anlayışının geliştirilmesi amacıyla yürütülen ''Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi''  2013 yılından bu yana Karadağ’da başarıyla devam ediyor.

TİKA organizasyonuyla gerçekleştirilen proje kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden görevlendirilen 3 uzman tarafından Başkent Podgoritsa’da bulunan Karadağ Emniyet Genel Müdürlüğü’nde, Karadağ Emniyet Müdürlerinden oluşan 20 kişilik üst polis müdürlerine bir haftalık Kriminal alanında çeşitli eğitim programları düzenlendi. Eğitim programının tamamlanmasının ardından düzenlenen sertifika törenine, Türkiye CumhuriyetiKaradağ Büyükelçisi Sayın Serhat Galip,Karadağ Emniyet Genel Müdür Başdanışmanı MilovanPaviçeviç,Karadağ Emniyet Müdürlüğü Gümrük Takip Merkezi Müdürü VojislavDragoviç, Karadağ Emniyet Müdürlüğü Dış İlişkiler Sorumlusu ValentinDanay, Karadağ emniyet mensuplarıve TİKA yetkilileri katıldı.

Sertifika töreninde konuşan Türkiye Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip, iki müttefik ülke olan Türkiye ve Karadağ arasındaki ilişkilerin üst düzeyde olduğunu,Türkiye Emniyeti ile Karadağ Emniyeti arasındaki işbirliğinin çok güzel bir noktaya geldiğini ve bu kapsamda düzenlenen eğitimin çok önemli olduğunu belirtti. Türkiye’nin, TİKA eliyle Karadağ kurumlarının ihtiyaç duyduğu her alanda işbirliğine hazır olduğunu vurgulayan T.C. Karadağ Büyükelçisi Galip, projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

TİKA Karadağ Koordinatörü Ahmet Altun iseTİKA’nın Karadağ’da hayatın her alanında proje ve faaliyetler yürüttüğünü ve Türkiye’nin her alanda sahip olduğu bilgi birikim ve tecrübelerini Karadağ’a aktarmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Karadağ Emniyet Genel Müdür BaşdanışmanıMilovanPaviçeviç törende yaptığı konuşmada, Türk polisinin tecrübelerinin Karadağlı polislere aktarılmasının Karadağ için çok önemli olduğunu belirtti. Karadağ Emniyet Genel Müdür BaşdanışmanıPaviçeviç ilki tamamlanan polis eğitim işbirliği projesi için ülkesi ve Karadağ Emniyet Müdürlüğü adına Türkiye’ye teşekkür etti. Organizasyonu gerçekleştiren TİKA ile geçmişte önemli işbirliği projeleri gerçekleştirildiğini de kaydeden Karadağ Emniyet Genel Müdür BaşdanışmanıPaviçeviç, bu ve bundan sonra gerçekleştirilecek olan eğitim programları ile bu işbirliğinin daha da ileriye taşınmasından dolayı büyük heyecan duyduklarını vurguladı.

Kursiyerler adına söz alan Emniyet Müdürü EkanYasaviç, verilen eğitim sayesinde Karadağlı meslektaşlarıyla değerli bilgiler edindiklerini kaydetti. Emniyet Müdürü Yasaviç, verilen eğitimin Karadağ Polis Teşkilatının daha da ileriye taşınması için çok önemli olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan 20 Emniyet Müdürü’nün sertifikalarını almasıyla tören sona erdi. 

Sonraki Haber

TİKA, Senegal’de Deri İşleme Eğitim Merkezi Kurulmasına Destek Sağladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Senegal’de faaliyet gösteren Deri ve Tekstil Ürünleri Mesleki Eğitim Okulunda “Deri İşleme Eğitim Merkezi” kuruldu. TİKA’nın destekleriyle Türkiye'den getirilen modern deri işleme makineleri, Senegal'in Thies şehrindeki Meslek...