Haberler

08 Ocak 2019

TİKA’dan Karadağ’da Kültür Merkezine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Karadağ'ın Bijelo Polye şehrinde bulunan Biyelo Polye Kültür Merkezine donanım desteğinde bulundu. 

TİKA Karadağ’ın kuzey bölgesindeki en büyük kültür merkezi olan Biyelo Polye Kültür Merkezi’ne ses sistemi, ışıklandırma, LED ekran ve projeksiyon cihazı gibi teknik ekipman desteği sağladı.

Merkeze sağlanan donanım desteği sebebiyle düzenlenen törene Karadağ Başbakanı Duşko Markoviç, Karadağ İçişleri Bakanı Mevludin Nuhodziç, Biyelo Polye Belediye Başkanı Petar Smoloviç, TİKA yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Başbakan Markovic, törende yaptığı konuşmada, TİKA ve Türk halkına desteklerinden dolayı teşekkür etti. Bijelo Polje Belediye Meclis Başkanı Abaz Dizdarevic de söz konusu destek ile merkezde, vatandaşlara yönelik  kültür, sanat programları, uluslararası ve ulusal programlar düzenlediklerini belirterek, teslim edilen teknik ekipmanlar ile merkezin Karadağ’ın en önemli kültür merkezi konumuna geleceğini ifade etti. Ayrıca bölgede yaşayan Karadağlı, Sırp, Boşnak, Arnavut vatandaşlar için bugüne kadar eksik teknik ekipman sebebiyle düzenleyemedikleri büyük çaplı programları yeni ve modern ekipman sayesinde kolaylıkla gerçekleştirebileceklerini dile getirdi.

Karadağ’ın Sancak bölgesinde yer alan merkez düzenlenen etkinliklerle yılda yaklaşık 50 bin katılımcıya ev sahipliği yapıyor.

Sonraki Haber

“Kuzey Afrika'da Toplum ve Siyaset Sempozyumu”

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (ORSAM) ve İstanbul Üniversitesi işbirliğinde İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde “Kuzey Afrika’da Toplum ve Siyaset: Dönüşümler ve Meydan Okumalar” başlıklı uluslararası sempozyum düzenlendi. Türkiye’nin son...