Haberler

22 Eylül 2017

TİKA’dan Herat’ta Türkçe Öğrenimine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan’ın Herat Vilayeti’nde Türkçe kursu açıldı.  

TİKA, Herat’ta gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından Afganistan’ın Herat Vilayeti’nde Türkçe kursu açıldı. TİKA tarafından açılan Türkçe kursu halktan büyük ilgi gördü. 30 öğrenci ile başlanılan Türkçe öğretimine ileriki günlerde kapasitesinin arttırılmasına yönelik  de çalışmalar yapılması düşünülüyor.

Kursun açılışı dolayısı ile bir konuşma yapan TİKA Herat Koordinatörü Ali Ergun Çınar, Herat’ta ilk defa olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı bir kurum ile Türkçe kursu açılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, kursu çağdaş eğitim ve öğretim araçları kullanılarak en cazip şekilde sürdüreceklerini ifade etti.

Türkçe’nin Arapçadan sonra İslâm dünyasının ikinci büyük dili olduğunu da kaydeden Çınar, “Bütün dünyada yaygınlaşan ve 300 milyon insanın konuştuğu güçlü bir  bilim dili olan Türkçeyi ister eğitim-öğretim ve kültürel amaçlı isterse de ekonomik ve ticari kaygılarla öğrenin; bu dil sizin bütün ihtiyaçlarınıza cevap verecektir” dedi.

Herat ve hinterlandının Türkiye’ye yönelik ilgisinin günden güne artmakta olduğunu ve böyle bir kursu açmanın artık bir zaruret haline gelmiş olduğunu kaydeden Koordinatör Ali Ergun Çınar, kursun 2017 Dünya Dili Türkçe etkinlikleri ile eş zamanlı olmasından ayrıca mutluluk duyduğunu söyledi. Türk dilinin tarihçesi ve yapısı ile ilgili olarak yapılan bir girişten sonra ilk derse geçildi. Ücretsiz olarak açılan kurslarda eğitim ve öğretim araçları da bedelsiz olarak karşılanıyor.

Sonraki Haber

TİKA 250 Afgan Kadına Mesleki Eğitim İmkanı Sağlıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan’da sağlık, eğitim, kültürel, tarım, insani yardım alanlarındaki çalışmalarına yenilerini ekleyerek devam ediyor. TİKA,  Afgan genç ve kadınlara nitelikli iş gücüne sahip olabilmeleri için mesleki eğitim almaları konusunda...