Haberler

15 Ekim 2017

TİKA’dan Gambiya’da Sel Mağdurlarına Yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Gambiya’da yaşanan sel felaketi nedeniyle zarar gören bölgeye gıda ve inşaat malzemesi desteğinde bulundu.

Gambiya’nın Aşağı Nehir Bölgesi’nde, Haziran ayında meydana gelen sel felaketinde 600’den fazla ev zarar gördü ve köylüler başta canlı hayvanları olmak üzere, ciddi ekonomik kayıplar yaşandı.

Gambiya’da yaşanan drama ve yardım çağrısına kayıtsız kalmayan TİKA, 10 ton pirinç ve yaklaşık 20 ton inşaat malzemesiyle bölgeye giderek, sel mağdurlarına destek sağladı. T.C. Banjul Büyükelçisi İsmail Sefa Yüceer, Soma İli Valisi Sayın Fanta Samate Mane, Ulusal Afet Yönetimi Ajansı Müdürü Al Hadji Sannet ve TİKA Dakar Program Koordinatörü Murat Oral’ın katılımlarıyla düzenlenen sembolik teslim törenine yerel basında büyük ilgi gösterdi. Malzemeler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Bureng, Jasoba, Sare Mamudu, Sutukung ve Sare Sarjo köylerine doğru yola çıktı.

Sonraki Haber

Karadağ’da Avrupa Judo Şampiyonası’na TİKA Desteği

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa’da, 9-12 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan ve Türkiye dâhil olmak üzere toplam 50 ülkenin katılacağı ve yaklaşık 400 yarışmacının yer alacağı “23 Yaş Altı Avrupa Judo Şampiyonası”nın Türk İşbirliği ve Koordinasyon...