Haberler

29 Aralık 2017

TİKA’dan Cezayirli Kadınların Sosyal Yaşamına Destek

Cezayir’de Bentalha Psikolojik Destek Merkezi’nde atıl durumda bulunan salon, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından gerçekleştirilen tadilat çalışmaları ve donanım desteği sonrası kadın spor salonu olarak hizmete girdi.

TİKA’nın katkılarıyla hayat geçirilen projenin açılışı, Forem Vakfı Başkanı Dr. Mostefa Khiati, Türkiye Cezayir Büyükelçisi Mehmet Poroy, Baraki Belediye Başkanı Hadj Ghazi ve TİKA Cezayir Koordinatörlüğü yetkilileri tarafından; vakıf çalışanları ve mahalle sakinlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Forem Vakfı Başkanı Mostefa Khiati düzenlenen törende yaptığı konuşmada spor salonunun başta mahalle sakinleri olmak üzere semtte yaşayan tüm kadınların hizmetinde olacağını belirterek, böyle bir projeyi gerçekleştirerek bu alandaki eksikliği gideren TİKA’ya minnettarlıklarını iletti.

Cezayir’de, bilimsel ve insani alanlarda faaliyet gösteren “Sağlığın İyileştirilmesi ve Araştırma Geliştirme Milli Vakfı”, FOREM, 1990'da kurulmuş; insani yardım faaliyetleri ve şiddet mağdurlarına yönelik dayanışma, toplumsal problemler (AIDS, uyuşturucu bağımlılığı, çevrenin koruması) ile eğitim ve araştırma konularında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. Başkent Cezayir’de Forem Vakfı bünyesinde, kara on yıl diye adlandırılan terör yıllarında yetim kalan çocuklara yönelik olarak 1998’de açılan Bentalha Psikolojik Destek Merkezi’nde atıl durumda bulunan salon; bölgede yaşayan kadınların sosyal hayata katılımlarına ve sağlıklı yaşamlarına destek sağlamak adına tadilatı ve donanımı TİKA tarafından yapılarak spor salonu haline getirildi.

Sonraki Haber

Uluslararası Balkan Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesine Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 2012-2013 Eğitim Yılında Şanghay Kriterlerine Göre Makedonya’nın en başarılı üniversitesi seçilen Uluslararası Balkan Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesine üç boyutlu yazıcı desteğinde bulunuldu. Makedonya’da eğitim alanında önemli...