Haberler

26 Aralık 2017

TİKA’dan Cezayirli Çocuk İzcilere Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, “Uluslararası Cezayirli Müslüman İzciler Derneği’nin kolu olan “Muhammed Beşir İbrahimi Derneği”ne ekipman desteğinde bulunuldu. 

Cezayir’de, gençlerin ve çocukların okul dışındaki sosyal hayatlarını verimli geçirebilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri çok fazla sosyal ortamları bulunmuyor. Bahse konu alanda eksiklikleri gidermek adına, 1989 yılında kurulan ve özellikle çocuklara ve gençlere yönelik faaliyet gösteren, Cezayir’in en köklü ve itibarlı kuruluşlarından olan “Uluslararası Cezayirli Müslüman İzciler Derneği’nin kolu olan “Muhammed Beşir İbrahimi Derneği”e ilk etapta 200 çocuğa yönelik olarak, dernek merkezinde ve kamp programlarında kullanılmak üzere: kamp çadırı, masa ve sandalye, dizüstü bilgisayar, klima, projektör ve perde, kamera, fotoğraf makinesi, televizyon, yazıcı, faks cihazından oluşan çeşitli ekipmanlar TİKA tarafından temin edildi.

TİKA tarafından temin edilen ekipmanlar dernek yetkilileri, TİKA yetkilileri, izciler ve öğrencilerin katıldığı tören ile dernek merkezine teslim edildi. Dernek başkanı Abdessamed Alaeddine törende yaptığı konuşmada derneğe verdikleri destekten ötürü TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Proje kapsamında çocukların iletişim teknolojileri, sosyal medya, fotoğrafçılık, film çekimi, yazılı ve sözlü iletişim becerileri vb. alanlarda hobilerini geliştirmeleri ve bu suretle sosyal ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor. 

Sonraki Haber

TİKA’dan Afrika Birliği’ne Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afrika Birliği’nin Ortaklıklar İdaresi ve Koordinasyon Departmanına elektronik ekipman desteği sağladı. TİKA kapasite gelişimi alanında çeşitli kurum ve kuruluşlara destek vermeyi sürdürüyor. Afrika Birliği’nin diğer ülkelerle stratejik ortaklıkları...