Haberler

17 Mart 2017

TİKA’dan Çad Su Kurumuna Teknik İnceleme

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) En Az Gelişmiş Ülkelere yönelik teknik destek, eğitim ve tecrübe paylaşımı kapsamında Çad’da çalışmalarına devam ediyor.

TİKA, İBB ile birlikte Afrika’da Türkiye’nin görünürlüğünü arttırmak,  sahip olduğu teknik kapasiteyi paylaşmak ve ikili ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla İstanbul ile kardeş şehir olan Çad’ın başkenti Encemine’de Çad Su Kurumunda teknik inceleme yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Su Kanalizasyon İdaresi (İSKİ)  uzmanları, Çad Su Kurumunda yetkililerle görüşerek karşılıklı tecrübe paylaşımında bulundu. Uzmanlar, Çad Su Kurumunda görevli teknik personel eşliğinde, Başkent Encemine’nin su temin kaynakları olan su kuyularında, kule tipi su depolarında, tahlillerinin yapıldığı laboratuvarda, malzeme depolarında ve kurulumu devam eden su sayacı kalibrasyon merkezinde incelemeler yaparak yetkililerden bilgi aldılar.

Teknik inceleme sonunda Çad Su Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Koubra Hısseine Itno, TİKA ve İSKİ yetkililerine teşekkür ederek Türkiye’nin Çad’a yaptığı yardımlardan dolayı memnuniyetini ifade etti. Şehir şebekesinin önemli ölçüde asbest borulardan oluştuğu yeni yapılan şebekelerin ise HDPE boru olarak yapıldığı, % 28 olan şehir şebekesine verilen suların az bir kısmının ölçülebildiği kalan kısmının sayaç yetersizliğinden dolayı ölçülemediği ve tahmini olarak faturalandırıldığını belirten Itno,  Başkent Encemine ve diğer şehirlerde su şebekesinin yaygınlaştırılması ve ölçülmesi konusunda Türkiye’den destek beklediklerini kaydetti.

Uzmanlar, T.C Encemine Büyükelçisi  Sn.  Serdar CENGİZ’i   ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler. 

Sonraki Haber

Afganistan’da TİKA Desteğiyle Türk Modeli Arazi Reformu

Afganistan’ının ekonomik kalkınmasında önemli bir dönüm noktası olacak olan Tapu Kadastro sisteminin ‘’Türk modeli Arazi Reformu’’ projesiyle uygulanması için Afganistan Arazi İdaresi, Türkiye Tapu ve Kadastro Gene Müdürlüğü ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın...