Haberler

27 Ekim 2017

TİKA’dan Çad Çiftçisine Tohum Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Orta Afrika ülkesi olan Çad’da çiftçilere 5 çeşit sebze tohumu dağıtımında bulunuldu.

TİKA, Çad Sebzeciliğini Geliştirme Projesi kapsamında Linya Vilayeti Klasseum Sultanlığı bölgesinde Shari Nehri kıyısındaki 14 köy ve 280 Çiftçiye domates, biber, karpuz, havuç ve bamya tohumu dağıttı.

Tohum dağıtım törenine TİKA Encemine PKO Koordinatör Yardımcısı Erhan Vargün, Klasseum Sultanı Mhammed Ngara, Kaymakam Yardımcısı Abderreman Moussa, Köy Muhtarları ve diğer yerel yetkililer katıldı.

TİKA Encemine Koordinatör Yardımcısı Erhan Vargün yaptığı açıklamada; Çad’ın  2017-2021 yılları 5 yıllık Kalkınma Planı doğrultusunda projeler yaparak Çad halkına bir çok alanda olduğu gibi Tarım alanında destek verdiklerini belirtti.

Yerel basının ilgi gösterdiği törende konuşan Kaymakam Yardımcısı Abderraman Moussa ise Türkiye’nin kendi sorumluluk bölgesi olan Lina vilayetine ; eğitim, acil gıda yardımı  ve tarım alanındaki desteğinden dolayı Türk halkına ve TİKA’ya teşekkür etti.

Sonraki Haber

Balkanlar ve Doğu Avrupa Ülkeleri Osmanlı Dönemi Evrakı ve Yazma Eserler Programı Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürüttüğü “Balkanlar ve Doğu Avrupa Ülkeleri Osmanlı Dönemi Evrakı ve Yazma Eserler Programı” çerçevesinde Makedonya’dan sonra Arnavutluk’ta da ortak tarihi hafızanın ihyasına yönelik...