Haberler

05 Eylül 2017

TİKA’dan Burundi’ye Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), kuraklık ve El Nino’nun sebep olduğu açlık kriziyle mücadele eden Burundi’ye 43 ton gıda yardımı gerçekleştirdi.

Doğu Afrika’da yaşanan El Nino ve ani iklim değişikliği nedeniyle Burundi’nin 18 bölgesinde acil gıda yardımına ihtiyaç duyulması ve Burundi Hükümeti’nin bu hususta ülkemizden destek talep etmesi üzerine TİKA, ülkenin en kuzeyinde bulunan Kirundo bölgesinde yaşayan halka gıda yardımında bulundu. Bu kapsamda mısır unu, pirinç, fasulye, tuz, sıvı yağ ve şekerden oluşan toplam 43 ton gıda malzemesi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Burundi İnsan Hakları ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğinde Kirundo bölgesi merkezi ile bu bölgeye bağlı Busoni ve Bugabira şehirlerinde gerçekleştirilen gıda dağıtımlarında Bakanlık yetkilileri, Kirundo Bölgesi Vali Yardımcısı, söz konusu il belediye başkanları, TİKA yetkilileri ve basın mensupları hazır bulundu. Resmi yetkililer açıklamalarında TİKA’nın en ihtiyaç duyulan zamanda gerçekleştirdiği gıda yardımından ötürü müteşekkir olduklarını ve Türkiye ile kalkınma projeleri kapsamında işbirliğini geliştirmek arzusunda olduklarını ilettiler.

TİKA tarafından gerçekleştirilen gıda yardımından Burundi İnsan Hakları ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca tespit edilen bin 300 aile faydalandı. Gıda yardımları zor koşullar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan halk tarafından sevinçle karşılandı. Ayrıca gıda paketi içeriğinin çeşitli olması ve temel ürünleri içermesi halkı memnun etti. Diğer yardım kuruluşlarının tek tip ürün temin etmesinin ihtiyaçları tam olarak karşılayamadığı ifade edildi.

TİKA'nın gıda yardımından El Nino hava hareketlerinden kaynaklı yağış gecikmesi ve kuraklık nedeniyle hasat alınamayan bölgelerde yaşayan yaklaşık 7 bin kişinin faydalanacağı tahmin ediliyor.

Sonraki Haber

TİKA'nın Gönüllüleri 18 Ülkeye Türkiye'nin Şefkat Elini Uzattı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) koordinasyonunda Türk Hava Yolları (THY), Anadolu Ajansı (AA) ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) iş birliğinde düzenlenen "2017 Afrika Tecrübe Paylaşım Programına" katılan TİKA'nın gönüllü elçileri, gittikleri 18...