Haberler

14 Kasım 2017

TİKA’dan Azerbaycanlı Hakim Adaylarına Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Türkiye Adalet Akademisi ve Azerbaycan Adalet Akademisi işbirliğinde Azerbaycanlı hâkim adaylarının bilgi ve becerilerinin arttırılmasına yönelik eğitim programları devam ediyor.

Türkiye daima Azerbaycan’ın yanında yer almış ve Azerbaycan’ın bağımsızlığını kazanması ile birlikte geride kalan 25 yıl içerisinde tüm kurumları ile devletleşme sürecinde büyük katkılar sağladı. İki ülke arasındaki bu köklü ilişkiler geçen süre zarfında TİKA’nın gerçekleştirdiği tecrübe aktarımı projeleri ile güçlenerek devam ediyor. Azerbaycan Hâkim Adayları Eğitimi Projesi ile yargı alanında güçlü ilişkilerin tesis edilmesi ve Türkiye’nin bu alandaki birikimi, mesleğe yeni adım atacak olan Azerbaycanlı hâkim adayları ile cömertçe paylaşılıyor.

Türkiye ve Azerbaycan arasında yargı alanında işbirliğinin geliştirilmesi ve Türkiye’nin bu alandaki tecrübesinin Azerbaycanlı hâkim adayları ile paylaşılmasını hedefleyen proje 2017 yılı içerisinde 2 aşamada gerçekleştiriliyor.

Mayıs ayında gerçekleştirilen projenin ilk aşamasında 62 hâkim adayı Türkiye’de düzenlenen eğitim programını başarı ile tamamladı. İkinci aşaması Kasım ayında gerçekleştirilen ve 62 hâkim adayının daha Türkiye Adalet Akademisinde eğitim alması sağlanarak 2017 yılında 126 Azerbaycanlı hâkim adayına eğitim verilmiş olacak.

Proje kapsamında Azerbaycan’ın farklı bölgelerinde hizmet vermeye başlayacak hâkim adaylarına; Türkiye Adalet Akademisinde Hukuk Yargılaması Usulü, Ceza Yargılaması Usulü, Yargı Etiği, Özgürlük ve Güvenlik Hakkı, Adil Yargılanma Hakkı, Bilişim Suçları ve AİHM İçtihatları Işığında Gerekçeli Karar Yazımı gibi konularda yoğun bir eğitim verildi.

Eğitim programı kapsamında TİKA’yı da ziyaret eden hâkim adaylarına TİKA’nın faaliyetleri hakkında bilgi verildi.  10 gün boyunca yoğun bir biçimde devam eden eğitim programlarının kendileri için çok faydalı olduğunu ifade eden hâkim adayları, Türkiye tecrübesinin yerinde öğrenilmesi imkânını sağladığı için TİKA’ya ayrıca teşekkür ettiler. 

TİKA tarafından 2008 yılında 122 hâkim adayı, 2012 yılında ise 76 hâkim adayı için Azerbaycan ve Türkiye’de eğitim programları düzenlendi. Geçmiş yıllarda düzenlenen eğitim programları sonunda katılımcıların tamamı Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından hâkim olarak yeni görevlerine atandı. TİKA ve Türkiye Adalet Akademisi işbirliğinde 2017 yılında gerçekleştirilen eğitim programlarına katılan 126 hâkim adayı uluslararası tecrübesi ve mesleki bilgisi daha da artmış olarak Azerbaycan’da yeni görevlerine atanarak mesleklerini başarı ile icra edecekler.

Sonraki Haber

Walwis Bay Medya Eğitim Programı İlk Mezunlarını Verdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Namibya’da gerçekleştirilen Walvis Bay Medya Eğitim Programı’nın ilk mezunları sertifikalarını aldı. TİKA tarafından, Namibya’nın Walvis Bay şehrinde, Walvis Bay Belediyesi ile işbirliği içerisinde medya eğitim programı hazırlandı....