Haberler

29 Ağustos 2015

TİKA’dan Arnavutluk’a Doğal Afet Sonrasındaki Hasarların Giderilmesi Amacıyla Ekskavatör

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından geçtiğimiz kış selden etkilenen Arnavutluk’a afet sonrası onarımların gerçekleştirilmesinde ve önleyici tedbirlerin alınmasında kullanılmak üzere ekskavatör teslim edildi.

Arnavutluk Cumhuriyeti Tarım, Kırsal Kalkınma ve Su Yönetimi Bakanı Edmond Panariti geçtiğimiz Şubat ayındaki Türkiye ziyareti esnasında TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ı makamında ziyaret edip sel felaketi olan yerlere yönelik bilgilendirmede bulunmuştu.

Yapılan görüşmede Bakan Panariti, Arnavutluk’un güneyinde 2015 yılının Ocak-Şubat aylarında etkili olan ve aralıksız devam eden yağışların yol açtığı sel felaketi nedeniyle TİKA’nın yardımlarını beklediklerini ifade edip Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’ndan (TİKA) bir ekskavatör talebinde bulunmuştu.

Gerekli temasların ardından talep edilen ekskavatör en kısa sürede temin edilerek yetkililere teslim edildi. Buna ek olarak uzman personele de teknik eğitim verildi.

19 Ağustos 2015 tarihinde iş makinasının çalıştığı Lushnja’ya bağlı Biçukas Köyü’nde bir basın toplantısı yapılarak projenin tanıtımı gerçekleştirildi.  Arnavutluk Tarım, Kırsal Kalkınma ve Su Yönetimi Bakanı Edmond Panariti, Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin ve yetkililerin hazır bulunduğu toplantıda Bakan Panariti,  Lushnja Drenaj Kurulu’na son teknoloji ekskavatörün teslim edilmesinden ötürü TİKA’ya teşekkür ederek, drenaj ve sulama şebekesi dâhilindeki kanalların temizlenmesinin acil bir zorunluluk olduğuna dikkat çekerken ekskavatörün tam zamanında devreye girmiş olmasından duyduğu memnuniyeti de ifade etti.

Bakan, Arnavutluğun bu yıl, Avrupa'da sel ve doğal afetler açısından en yüksek riskli bölge ilan edilmesinden dolayı önleyici tedbirlerin alınması noktasında ekskavatörün tam zamanında teslim edildiğinin altını çizdi.

Sonraki Haber

TİKA'nın Katkılarıyla Ürdün Güreş Milli Takımı Türkiye'de Kampa Girdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteğiyle Ürdün Güreş Federasyonu tarafından seçilen 15 milli sporcu 24 Ağustos – 13 Eylül tarihleri boyunca Türkiye’de kampa girecek. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türkiye ile...