Haberler

24 Kasım 2017

TİKA’dan Arjantin Güvenlik Bakanlığı Yetkililerine İtfaiye Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde düzenlenen itfaiye eğitim programı kapsamında Arjantinli Güvenlik Bakanlığı yetkililerine kapasite geliştirme eğitimi verildi.

Kocaeli ve Ankara’da gerçekleştirilen eğitim kapsamında kapalı ve dumanlı ortamlarda ilerleme teknikleri, Birleşmiş Milletler tehlikeli madde kodlama sistemi ve ADR kodlama sistemi, tehlikeli maddelere müdahale operasyonu, afet yönetimi ve organizasyonu gibi uygulama ağırlıklı derslerin yanında stres yönetimi ve iletişim gibi teorik eğitimler de alan Arjantinli Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, afetlere hızlı ve etkin bir biçimde müdahale konusunda güncel tekniklerle tanışma imkânı buldular.

Düzenlenen 69’uncu dönem Temel İtfaiyecilik Eğitimi Sertifika Töreni Ankara’da düzenlenmiş olup Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Sekreteri Hayrettin Güngör tarafından eğitimin sertifikaları Arjantinli ve Türk İtfaiye personeline takdim edildi. Konuşmalarında TBB’nin eğitim faaliyetleri, Belediye Akademisi Projesi ve İtfaiye hizmetlerine ilişkin bilgilendirmeler yapan Güngör, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TİKA ile yürütülen işbirliği kapsamında 7 yılda 1747 itfaiye personeline ve ayrıca 108 yabancı itfaiye personeline ulaşıldığını ifade etti. Eğitim programına Arjantin’de görevli 3 itfaiye personelinin de katılım sağladığını belirten Güngör, işbirliklerinden ötürü TİKA’ya teşekkürlerini sundu. Farklı belediyelerden gelen itfaiye personelinin bu eğitim programları ile tanışma, tecrübe paylaşımı, moral ve motivasyon imkanı bulduğunu belirten Güngör, yurt dışından gelen itfaiye erlerinin de kendi bilgi ve deneyimlerini paylaşarak eğitime ciddi katkı sağladıklarını kaydetti.

Arjantin’in Buenos Aires eyaletinde mukim Güvenlik Bakanlığı bünyesinde görevli İtfaiye Şefi David Adrian Narbaez düzenlenen eğitimde kazandığı bilgi ve beceriler sayesinde karşılaşacağı olaylara profesyonel bir şekilde müdahale edebileceğini ve yaşanabilecek can ve mal kayıplarını en aza indirebileceğini ifade ederek TİKA’ya ve Türkiye’ye teşekkürlerini iletti.  

Arjantin Güvenlik Bakanlığı Arama ve Kurtarma Özel Biriminde görevli Teğmen Emanuel Nava, eğitim esnasında Türk meslektaşları ile ndi bilgi ve deneyimlerini paylaşarak eğitime ciddi katkı sağladıklarını ifade etti.  Düzenlenen eğitim programı için TİKA ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkililerine şükranlarını sunan Kurtarma Görevlisi Sergio Marcelo Del Curto ise Türkiye’de elde ettiği becerileri tüm çalışma arkadaşlarına aktarmaya çalışacağını söyledi.

Bugüne kadar Paraguay, Şili, Kolombiya gibi birçok Latin Amerika ülkesinde itfaiye aracı ve donanım temini ve kurumsal kapasite eğitimi dâhil olmak üzere birçok konuda teknik işbirliği projeleri gerçekleştiren TİKA, Brezilyalı ve Surinamlı itfaiyecilerin katılacağı eğitim projeleri ile Güney Amerika’daki teknik destek çalışmalarına devam edecek.

Sonraki Haber

TİKA’dan Saraybosna Kantonu Televizyonu’na Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Saraybosna Kantonu Televizyonu’nun HD Yayına geçiş sürecine destek kapsamında teknik ekipman desteğinde bulunuldu. Saraybosna Kantonu Televizyonu’nun HD Yayına geçiş sürecine destek olmayı amaçlayan proje kapsamında temin edilen...