Haberler

01 Aralık 2017

TİKA’dan Arjantin’in La Rioja Eyalet Meclisine Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Arjantin’in Kuzeybatısında bulunan ülkenin en büyük eyaletlerden La Rioja’nın Eyalet Meclisine bilgisayar teknoloji salonu kurdu.

La Rioja Eyalet Meclisi teknoloji salonu ekipmanı TİKA yetkilileri, Buenos Aires Büyükelçisi Meral Barlas, La Rioja Eyalet Valisi, Eyalet Vali Yardımcısı, eyalet meclisi üyeleri ve bölge halkın katılımı ile meclis binasında gerçekleştirilen törenle teslim edildi. Temin edilen teknoloji ekipmanı ile yasama meclisine ait işlemler, karar ve kanunlar dijital ortama aktarılacak. La Rioja Eyalet yönetimince hali hazırda sürdürülmekte olan idarenin şeffaflaştırılması ve halka açılması projesinin bir parçası olarak hizmet verecek olan bilgisayar teknolojileri salonu, yasamaya ait görevlerin kolaylaştırılması ve modernizasyonu için önemli bir işleve sahip olacak. Proje aynı zamanda La Rioja Yönetim Bölgesi’ne yapılmış ilk uluslararası yardım olma özelliği taşıyor.

Teslim töreni, Eyalet Valisi Segio Casas’ın, teknoloji salonun kurulmasının demokrasiye yapılmış bir yardım olduğunu belirten teşekkür konuşması ile başladı. Törende konuşan TİKA Bogota Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Özkan, TİKA’nın kıtadaki her ülkede birçok proje ile faaliyet gösterdiğini, bu projelerin her birinin Türk Halkı ile Latin halkı arasındaki dostluğun temsili olduğunu söyledi.

Eyalet Vali Yardımcısı ve Eyalet Meclisi Başkanı Nestor Gabriel Bosettı, “TİKA ve Türk Büyükelçiliği işbirliğinde gerçekleştirilen bu projeden dolayı Türk makamlarına ve halkına müteşekkiriz. Söz konusu teknolojik ekipmanlar sayesinde hali hazırda sürdürdüğümüz ‘idarenin modernizasyonu’ projesi kapsamında ihtiyacımız olan şeylerin önemli bir bölümü karşılanmıştır. Bu sayede yasama organına ait tüm arşiv dijital ortama aktarılacak ve eyalet meclisi üyelerinin ve halkımızın modern platformlar aracılığı ile yönetim unsuruna katılımı ve idarenin şeffaflaştırılması sağlanacaktır.” sözleri ile memnuniyetlerini dile getirdi.

Buenos Aires Büyükelçisi Meral Barlas ise gerçekleştirilen bu projenin Arjantin ile olan işbirlikleri açısından büyük önem arz ettiğini ve iki ülke arasındaki kardeşliğin bir sembolu olduğunu ifade ederek aynı zamanda ilerleyen dönemlerde Türkiye ile yapılabilecek işbirlikleri için de önemli bir adım olduğunu belirtti.

Sonraki Haber

Küresel Güney Güney İşbirliği Kalkınma Fuarı TİKA'nın Desteği İle Gerçekleşti

Antalya'da düzenlenen 9. GSSD Expo'da, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nin (UNOCHA) ortaklaşa düzenlediği oturumda farklı ülkelerden panelistler insani yardımlar üzerine değerlendirmede bulundu. Her yıl, Birleşmiş Milletler Güney-Güney İşbirliği Ofisi...