Haberler

08 Eylül 2015

TİKA’dan Angola’daki Engellilere Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Angola’da faaliyet gösteren Lwini Vakfı işbirliğinde Angola’da  ihtiyaç sahibi 50 engelli çocuğa 50 adet tekerlekli sandalye desteğinde bulunuldu.

TİKA Windhoek Program Koordinatörlüğü gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda TİKA ve Lwini Vakfı işbirliğinde Angola’da ihtiyaç sahibi 50 engelli çocuğa 50 adet tekerlekli sandalye desteğinde bulunuldu.

TİKA Windhoek Program Koordinatörlüğü, Angola Sağlık Bakanlığı’nın daha önceki önerisi ve Angola’da ileriki dönemde iyi ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla, Türkiye Luanda Büyükelçiliği ile işbirliği içinde, öncelikle insani bir yardım projesi gerçekleştirilmesi kapsamında  50 engelli çocuğa tekerlekli sandalyelerin dağıtılmasının faydalı olacağını tespit etmişti.

Bu kapsamda, TİKA olarak Angola Cumhurbaşkanı'nın eşi Ana Paola dos Santos'un himayesinde faaliyet gösteren bir sosyal yardım derneği olan Fundaçao Lwini Vakfı  işbirliğinde proje başlatıldı. Bu çerçevede TİKA tarafından 50 adet tekerlekli sandalye temin edildi.  Lwini Vakfı Angola’da faaliyet gösteren beş sağlık kurumu ile temasa geçerek proje kapsamında temin edilen tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahibi engelli çocuklara düzenlenen törenle teslim etti.

Törene, Türkiye Luanda Büyükelçisi İhsan Kızıltan,  Angola Meclis Başkan Yardımcısı ve Liwni Vakfı Başkan Yardımcısı Joana Lina Candido ve TİKA Windhoek Program Koordinatorü Cüneyt Esmer, tespit edilen sağlık kurumu temsilcileri, vakıf üyeleri, ve ihtiyaç sahibi çocuklar ve aileleri katıldı. Yetkililer törende yaptıkları açıklamada desteklerinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini ilettiler. 

Sonraki Haber

Türkmenistan Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’ne TV Stüdyosu Kuruldu

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) arasında devam eden işbirliği kapsamında Uluslararası Gazetecilik Fakültesinde Televizyonculuk eğitimi alan öğrenciler için eğitim amaçlı kurulan TV Stüdyosu düzenlenen törenle...