Haberler

26 Aralık 2017

TİKA’dan Afrika Birliği’ne Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afrika Birliği’nin Ortaklıklar İdaresi ve Koordinasyon Departmanına elektronik ekipman desteği sağladı.

TİKA kapasite gelişimi alanında çeşitli kurum ve kuruluşlara destek vermeyi sürdürüyor. Afrika Birliği’nin diğer ülkelerle stratejik ortaklıkları ve 2063 hedefleri doğrultusunda planlamalarından sorumlu Ortaklıklar İdaresi ve Koordinasyon Departmanına 9 farklı kalemden müteşekkil 37 adet ekipman düzenlenen törenle teslim edildi.

Törene Ortaklıklar İdaresi ve Koordinasyon Departmanı Başkanı Levi Uche Madueke, TİKA yetkilileri ve Türkiye Addis Ababa Büyükelçiliği yetkilileri katıldı.

Madueke yaptığı konuşmada, Türk Hükümetine, Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy’a ve TİKA’ya teşekkür ederek Türkiye ve Afrika arasındaki ilişkilerin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve 2008 yılından bu yana Türkiye’nin Afrika Birliği’nin stratejik ortağı olduğuna atıfla işbirliğini daha da ileriye götürmek niyetinde olduklarını ifade etti.

TİKA Addis Ababa Koordinatör Yardımcısı Burak Özden, Addis Ababa’daki ofisin Afrika’da ilk kurulan TİKA ofisi olduğunu belirterek TİKA’nın Afrika Birliği’nin kıtada birçok alanda yürüttüğü kalkınma faaliyetlerine katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti ve ilişkilerin daha da geliştirilmesi temennisinde bulundu.

Addis Ababa Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Ahmet Gazi Zeyrek ise 2018’in Afrika Birliği ile Türkiye arasındaki stratejik ortaklığın 10. yıl dönümü olması nedeniyle gelecek yıl Türkiye-Afrika Ortaklığı Bakan Düzeyinde Gözden Geçirme Konferansı gibi etkinlikler için hazırlıkların sürdüğünü ifade etti.

Proje kapsamında teslim edilen ekipmanlar arasında projektör ve projeksiyon perdesi, renkli lazer yazıcı, çok fonksiyonlu fotokopi makinesi, çeşitli tonerler, dijital kamera ve dijital fotoğraf makinesi gibi elektronik malzemeler bulunuyor.

Sonraki Haber

Libyalı Görme Engelliler İçin Beyaz Baston Projesi Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) destekleriyle, Libya’lı Görme Engellilere yönelik, Türkiye tecrübesinin Libya’ya aktarılması amacıyla 2016 yılında başlatılan proje çerçevesinde "Beyaz Baston Projesi Eğiticilerin Eğitimi Türkiye Programı”, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile...