Haberler

14 Haziran 2018

Tayland'ın Songkhla Şehrinde TİKA İftarı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Tayland'ın Songkhla Şehrinde 1.000 kişiye iftar programı düzenlendi.  

Yaklaşık 7 milyon Müslümanın yasadığı Tayland'da TİKA tarafından 1.000 kişinin katılımıyla iftar programı gerçekleştirildi.  Güneydoğu Asya Müslümanlarıyla iftar sofrasında buluşmanın yanı sıra program öncesinde 500 kişiye Tayland’ın yerel kıyafeti olan "sarong" hediye edildi.

Tayland’ın güneyinde bulunan Songhkla şehrinde, yarım kalan inşaatı yakın bir zamanda TİKA tarafından tamamlanacak olan Nuruddin Camii'nin avlusunda düzenlenen iftara yoğun ilgi gösterildi. Tayland Şeyhülislamı Şeyh Aziz Pitakumpol, Tayland Merkezi İslam Konseyi Genel Sekreteri ve Kral Danışmanı Surin Palate'nin yansıra Songkhla Vali Yardımcısının katılım sağladığı iftardan önce cami ve içerisinde bulunan külliye ziyaret edildi.

Tayland adına bir konuşma yapan Merkez İslam Konseyi Genel Sekreteri Palate, Tayland Müslümanları olarak Türkiye’nin kendilerine göstermekte olduğu yakın ilgiden dolayı şükran duyduklarını ifade etti.

TİKA adına konuşan Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin, katılımcılara teşekkür ederek Nuruddin Cami inşasına bayramdan sonra başlanacağının müjdesini verdi.

Sonraki Haber

Azerbaycan’da Yeşilay Cemiyeti’ne Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Azerbaycan Yeşilay Cemiyetinin yeni açılan ofisine donanım desteği sağlandı. Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile birlikte Azerbaycan’da kötü alışkanlıklara ve bağımlılıklara karşı faaliyetler hayata geçirmek amacıyla Azerbaycan’da kurulan Yeşilay...