Haberler

09 Aralık 2013

Tanzanya'ya Sağlık Alanında Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın desteğiyle Türk doktorlar, sağlık sorunlarının çözümüne yardımcı olmak üzere Marmara Sağlık Federasyonu’na bağlı Ufuk Hekimleri Derneği üyesi, yedisi profesör 47 sağlık çalışanı Tanzanya’ya gitti.

TİKA’nın destekleriyle Tanzanya’da sağlık sorunlarının çözümüne yardımcı olunması kapsamında Tanzanya’ya giden heyet Darüsselam’da Tanzanya Sağlık Bakanı Hussein Ali Mwinyi’yi ziyaret etti. 20 yıl önce Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde mezun olan Tanzanya Sağlık Bakanı Hussein Mwinyi ziyarette yaptığı konuşmada Türk doktorların ülkelerine gelmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tanzanya Sağlık Bakanı Hussein Ali Mwinyi kendini her zaman yarı Türk olarak tanımladığını belirterek teşekkürlerini sundu. İki ülke arasındaki karşılıklı ilişkilerin sağlık kanalıyla güçlenerek devam edeceğini ifade eden Tanzanya Sağlık Bakanı Mwinyi, doktor ihtiyaçları bulunduğunu anlattı. Tanzanya Sağlık Bakanı Mwinyi, iki ülke arasında söz konusu işbirliklerinin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ise Türkiye’nin kardeş ülke Tanzanya’ya her zaman destek vereceğini söyledi. Bölgeye TİKA’nın destekleriyle geldiklerini belirten Ufuk Hekimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Akıncı, Darüsselam’ın yanı sıra ada ülkesi Zanzibar ve Bagamoyo’da ameliyat ve muayene yapacaklarını söyledi. Ufuk Hekimleri Derneği Başkanı Prof. Akıncı, “Amacımız uzun süreli iki ülke arasındaki kalıcı sağlık hizmeti vererek dostluk köprülerini pekiştirmek” dedi. Türk doktor heyeti görüşmenin ardından Tanzanya’da çalışmalarına başladı. Heyet 10 gün süre boyunca tedavilerde bulunarak, bölgeye ilaç- yardımında bulundu. Tanzanya’da sağlık alanından çalışmalarını tamamlayan heyet, Türkiye’ye döndü.

Sonraki Haber

Afganistan'da Bağcılık Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Mezar-ı Şerif Program Koordinatörlüğü aracılığıyla Afganistan’da Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı ve Cevizcan İl İmar Ekibi işbirliğinde, Cevizcan ve Sar-ı Pul vilayetlerinde görev yapmakta olan 20 tarım personeli ile...