Haberler

18 Aralık 2014

Tanzanya'da Nsikiti Ngaziya Cami'ne Tadilat ve Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Tanzanya’da Nsikiti Ngaziya Cami’ne Tadilat ve Donanım desteğinde bulunuldu.

TİKA, Tanzanya’da gerçekleştirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda TİKA tarafından Tanzanya’da Nsikiti Ngaziya Cami’ne Tadilat ve Donanım desteğinde bulunuldu. Tanzanya ile sosyal, kültürel, ekonomik ve teknik işbirliği süreci 2009 yılında Türkiye tarafından Tanzanya’ya Büyükelçilik açılması ile başlamış olup, ikili ve bölgesel işbirliği imkanları hızla ivme kazanıyor.

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun 29 Mayıs – 01 Haziran 2014 tarihleri arasında Tanzanya’ya gerçekleştirdikleri resmi ziyarette gündeme gelen Daresselam’da faaliyet gösteren Nsikiti Ngaziyya adlı Merkez Camisi’ne TİKA tarafından tadilat ve donanım desteği sağlandı. Proje kapsamında anılan Cami’nin iç ve dış boyası yenilenerek halıları değiştirildi. Işıklandırma sistemi iyileştirilen söz konusu caminin idari birimi, abdesthanesi yenilenerek ihtiyaç duyulan teknik ekipmanlarca donatıldı.

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun 29 Mayıs – 01 Haziran 2014 tarihleri arasında Tanzanya’ya gerçekleştirdikleri resmi ziyarette gündeme gelen sağlık, kültürel, sosyo-ekonomik ve teknik işbirliği imkanları ise TİKA tarafından takip edilerek projelendiriliyor.

Sonraki Haber

Kolombiya'nın Güney Bölgesi'nde Dört Okul Elektriğe Kavuşturuldu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kolombiya Caqueta Bölgesinde Fotovoltaik Alternatif Enerji Sistemleri Kurularak Okullara Elektrik Sağlanması ve Eğitim Standartlarının Yükseltilmesi Projesi kapsamında Kolombiya’nın Güney Bölgesinde 4 okul elektriğe kavuşturuldu. Caqueta Bölgesinin genelinde okullar...