Haberler

01 Mayıs 2021

Tanzanya’nın Dört Köşesinde Erenler Sofrası Kuruldu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Erenler Sofrası Ramazan Programı kapsamında Tanzanya’da 1.000 aile gıda ve hijyen malzemesi dağıtıldı.

TİKA Darüsselam Program Koordinasyon Ofisi, bu yıl “Erenler Sofrası” olarak adlandırılan Ramazan faaliyetleri kapsamında; Tanga, Kivunge, Kilwa ve Mafia’daki dar gelirli ve yardıma muhtaç köylerdeki 1.000 aileye gıda kolisi ve hijyen malzemesi dağıttı. Dağıtım için Kilwa’da düzenlenen programa Darüsselam Büyükelçisi Dr. Mehmet Güllüoğlu, Kilwa Bölge Valisi Christopher Ngubiagai, TİKA Darüsselam Program Koordinasyon Ofisi yetkilileri ve bölge halkı katıldı.

Vali Christopher Ngubiagai, Tanzanya’daki ihtiyaç sahibi insanları unutmayıp yardım elini uzattığı için TİKA’ya ve Türkiye’ye şükranlarını sundu. Köylerde halkın kerpiç evlerde yaşadığını, su ve elektrik gibi temel ihtiyaçlardan yoksun bir şekilde çok zor şartlar altında hayatlarını sürdürdüklerini dile getiren Vali Ngubiagai, TİKA’nın dağıttığı gıda ve hijyen malzemesinden oluşan koliler sayesinde dar gelirli ailelerin bir aylık ihtiyacının karşılandığını belirterek, TİKA ile olan iş birliğinin devam etmesi temennisinde bulundu.

Büyükelçi Güllüoğlu konuşmasında; Türkiye olarak Tanzanya’nın ve Tanzanyalıların yanında olmaktan mutluluk duyduklarını, yapılan yardımları bir ikram değil görev olarak gördüklerini, TİKA ile birlikte sadece gıda yardımları olarak değil, sürdürülebilir kalkınma projeleri ile de Tanzanya’da refahın artmasına yardımcı olunacağını belirtti.

Gıda dağıtım programının Tanga ayağına katılan Yerel Yönetimler Bakanı Ummy Mwalimu Tanzanya ulusal kanallarına verdiği demeçte TİKA’ya ve Türkiye’ye vermiş oldukları destekten dolayı şükranlarını dile getirdi.

Kivunde Milletvekili ve İçişleri Bakan Yardımcısı Khamis Chilo, Mafia ve Kivunde halkları adına TİKA’nın Tanzanya’da başta tarımsal üretim, sağlık ve eğitim sektörleri olmak üzere tüm alanlarda yaptığı faaliyetler için teşekkür etti. TİKA ve Türkiye’nin faaliyetlerinden son derece memnun olduklarını belirten Chilo, TİKA’yla olan mevcut ikili ilişkilerin ve iş birliğinin daha da güçlenerek devam etmesi temennisinde bulundu.

Sonraki Haber

Erenler Sofrası Arnavutluk’ta İhtiyaç Sahipleri İçin Kuruldu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ramazan dolayısıyla Arnavutluk'un batısındaki Kavalye şehrinde ihtiyaç sahibi ailelere iftar verildi. Başkent Tiran merkezli Geleceğin Alternatifi Vakfı (ALSAR Vakfı) iş birliğinde Kavalye'nin Momel köyünde kurulan iftara ihtiyaç...