Haberler

17 Ekim 2013

Tanzanıa Broadcastıng Corporatıon Kuruluşuna Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Tanzanya’da televizyon ve multimedya alanında yayın yapan Tanzania Broadcasting Corporation kuruluşuna malzeme desteğinde yapıldı.

Tanzanya’da televizyon ve multimedya alanında yayın yapan tek kuruluş olan Tanzania Broadcasting Corporation 2007 yılı Temmuz ayında kuruldu. Daha önce Tanzanya Yayın Hizmetleri Kuruluşu tarafından kullanılan analog teknolojiye eski sahip sistemle Tanzanya’da 12 merkeze yayınlarını ulaştıran Tanzanya Broadcasting Corporation, kaynak yetersizliğinden dolayı izleyici ve dinleyici taleplerini karşılamakta sorunlar yaşıyor.

Türkiye Afrika Ortaklığı Bakan Düzeyinde Gözden Geçirme Konferansı kapsamında Türkiye’yi ziyaret eden Tanzanya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Bernard Membe’nin Tanzania Broadcasting Corporation’in bazı teknik ekipman ihtiyaçlarına ilişkin olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’ndan talepte bulunmuştu. Bu kapsamda TİKA tarafından Tanzania Broadcasting Cooperatin kuruluşunun ihtiyaçlarının karşılanmasının Türkiye ve Tanzanya arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine büyük katkı sağlayacağı değerlendirilerek, Tanzania Broadcasting Corporation kuruluşuna teknik ekipman desteği sağlandı.

TİKA tarafından temin edilen kamera, VTR, karakter jeneratörü, kurgu seti, dizüstü bilgisayarlar Tanzania Broadcasting Corporation kuruluşu yetkililerine teslim edildi. Tanzania Broadcasting Corporation kuruluşu yetkilileri verilen destekten dolayı TİKA’ya teşekkürlerini ilettiler.

Sonraki Haber

Nauru'da Faaliyetler Artarak Devam Edecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Cemil Çiçek’in davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Nauru Cumhuriyeti Parlamentosu üyeleri, programları kapsamında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nı ziyaret ederek ikili işbirliğinin geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulundu. Naurulu Milletvekilleri...