Haberler

22 Ocak 2013

Tacikistan'da Turizm Sektöründe Çalışanlara TİKA'dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Orta Asya ülkelerinde turizmin gelişmesi için teknik yardım desteği veriyor ve bölgede mesleki eğitim kursları düzenliyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Tacikistan Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü doğrultusunda TİKA Başkanlığı tarafından Duşanbe’de mukim Yetişkinlerin Eğitim Merkezindeki bulunan restorana donanım yardımı yapıldı.

Tacikistan’da turizm sektöründe yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerde hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik olarak ülkemizden gönderilen uzmanlar tarafından Duşanbe’deki Yetişkinlerin Eğitim Merkezinde çeşitli işletmelerde ve şehirlerde çalışan sektör çalışanlarına eğitim verdi. Restoran Servis Hizmetleri Alanında verilen kurslar kişisel bakım ve hijyen, servis araç ve gereçlerini tanıma, kuver bilgisi, menü bilgisi, alakart menüdeki yemeklerin servis ediliş sırası, menüye göre içecek seçimi, etlerin pişme dereceleri, özel takım gerektiren yiyeceklerin servisi, ziyafet servisi, protokol yemekleri ve servis alanlarından oluşan eğitimden Tacik yetkililer çok memnun kaldı.

TİKA’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen mesleki eğitim programı ile Restoran Servis Hizmetleri alanında 32 kursiyere, mutfak hizmetleri alanında 30 kursiyere başarı belgeleri verildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın Tacikistan’da gerçekleştirdiği proje ve faaliyetler devam ediyor.

Sonraki Haber

Karadağ'da Hastalar TİKA Tarafından Hibe Edilen Kar Kızakları ile Kurtarılıyor

Karadağ Cumhuriyeti’nde Kolaşin Belediyesine yaklaşık olarak 40 km uzaklıkta bulunan, daha çok yaşlıların yaşadığı 500 ailenin ikamet ettiği bir yer olan Gornja Moraça iklim koşulları ve iş alanlarının bulunmaması sebebiyle sürekli göç veriyor. Sağlık konusunda...