Haberler

01 Ekim 2013

Tacikistan'a Tıbbi Ekipman Desteği Verildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Tacikistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı “Huşyori” Kalp Hastalıklı Çocuklar Sanatoryumu’na tıbbi donanım projesi kapsamında ekipman desteğinde bulunuldu.

TİKA,Tacikistan Cumhuriyeti’nde sağlık ve eğitim alanında gerçekleştirdiği projelerle ülke kalkınmasına önemli katkılar sağlıyor.Bu çerçevede TİKA tarafından Tacikistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı “Huşyori” Kalp Hastalıklı Çocuklar Sanatoryumu’na tıbbi donanım projesi kapsamında ekipman desteği sağlandı.

Romatizmalı Kalp Hastalıklı Çocuklar Sanatoryum’daki fizyoterapi bölümünde eski tıbbi aletlerle hizmet verildiğinden dolayı çocuklara modern sağlık hizmeti sunulamıyordu. Bu kapsamda modern tıbbi malzemeler ile daha çağdaş hizmet verilmesi kapsamında sanatoryuma TİKA’nın tıbbi donanım projesiyle ekipman desteğinde bulunuldu. Sanatoryum’un ihtiyacı olan taşınabilir EKG cihazı, ultrason/ultra dalga terapi cihazı, ultraviyole ışınlama cihazı, inhalatör (soluk aldırma cihazı), dişçi koltuğu ve diş ünitesi ile diğer ekipmanları hastanenin belirlemiş olduğu doğrultuda TİKA tarafından temin edildi.

Temin edilen malzemeler düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene,Tacikistan Sağlık Bakanı Yardımcısı Saida Cobirova,Türkiye Duşanbe Büyükelçiliği, TİKA ve çok sayıda yerel makam yetkilileri ile Türk işadamları katıldı. Açılış töreninde konuşan Tacikistan Sağlık Bakanı Yardımcısı Cobirova, TİKA tarafından yapılan desteğin önemine değinerek, ülkelerinin geçiş döneminde Türk halkının yanlarında olmaları, özellikle de çocukların zihinlerinde önemli yer edineceğini vurguladı.

Tacikistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı “Huşyori” Kalp Hastalıklı Çocuklar Sanatoryumu, Duşanbe-Varzob karayolu üzerinde yer alıyor. Sanatoryum 1956 kurulmuş olup, bügüne kadar faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Her yıl sanatoryumda 750 civarı kalp hastalığı bulunan çocuk tedavi görüyor. Sanatoryumda 4 doktor ve 8 hemşire çalışmakta olup, sanatoryum yıl boyunca faaliyetlerini sürdürüyor.

Sonraki Haber

Türkiye ile Vanuatu Arasındaki İşbirliği Artarak Devam Edecek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinde Vanuatu Tarım Bakanı David Tosul ve beraberindeki teknik heyete Ankara ve İstanbul’u kapsayan bir çalışma ziyareti düzenlendi. Vanuatu Tarım Bakanı Tosul ve...