Haberler

21 Eylül 2017

Tacikistan Dışişleri Bakanlığı’na Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Tacikistan Dışişleri Bakanlığı’na donanım desteğinde bulunuldu.

Tacikistan'da faaliyet gösteren yabancı misyonlar ve uluslararası kuruluşların pek çok alanda hizmet aldığı Tacikdipservis kurumunun hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında yeni oluşturulan birimin teknik ekipmanlarının tamamı TİKA tarafından karşılandı.

Tamamı gençlerden oluşan 30 kişilik bir ekibin görev yaptığı birimin sunduğu hizmetler arasında araç kiralama, uçak bileti satışı, çeviri hizmeti, restoranlarda geçerli indirim kartı, ev ve işyeri kiralama, 24 saat hizmet veren çağrı merkezi hizmeti gibi çok sayıda hizmet sunuluyor. Tacikistan Devlet Diplomatik Hizmetler Kurumu bünyesinde faaliyet gösteren şubenin resmi açılışı Türk Büyükelçisi Ali Rifat Köksal, Tacikdipservis Genel Müdürü Hakimov Mansur Dustmurodovich ve TİKA Koordinatörü Tarık Mete’nin katılımı ile gerçekleştirildi.

Törende konuşma yapan Türk Büyükelçisi Ali Rifat Köksal, Türkiye olarak her alanda Tacikistan’ın yanında olmaya devam edeceklerini dile getirdi. Daha sonra söz alan Tacikdipservis Genel Müdürü Dustmurodovich, TİKA’ya katkılarından dolayı minnettar olduklarını ve önümüzdeki dönemde TİKA vasıtasıyla Türkiye’nin turizm alanındaki tecrübelerinden istifade etmek istediklerini belirtti.   

Sonraki Haber

Ürdün’de İşsizlik Sorununa TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ürdün Mesleki Eğitim Kurumu ve Vazifeti Derneği işbirliğiyle Ürdün'de 200 öğrenciye mesleki eğitim kursları düzenlendi. TİKA Ürdün’de gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından...