Haberler

23 Temmuz 2012

Tacik Uzmanlar Türkiye'de Bulunan Serbest Bölgeleri Ziyaret Etti

Tacikistan Cumhuriyeti, ülkede dış ticaret hacminin arttırılması ve doğrudan yabancı yatırımların teşvik edilmesi amacıyla serbest bölgelerin kurulmasına önem veriyor. Bugün ülkede toplam 4 adet serbest bölge faaliyet gösteriyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü işbirliğinde Tacik uzmanlar Türkiye’ye çalışma ziyareti gerçekleştirildi. 1-4 Temmuz 2012 tarihleri arasında yapılan gerçekleştirilen ziyarete Tacikistan Cumhuriyeti Ekonomi Kalkınma ve Ticaret Bakan Yardımcısı başkanlığında 8 kişi katıldı.

Tacik uzmanlar Çatalca’da bulunan İstanbul Trakya Serbest Bölgesini, İstanbul Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesini, Kocaeli Serbest Bölgesini, Tuzla’daki İstanbul Endüstri ve Ticaret Serbest Bölgesini, Çorlu’daki Avrupa Serbest Bölgesini ve ayrıca söz konusu serbest bölgelerdeki bazı fabrika ve işletmeleri ziyaret etti. Serbest bölgelerin işleyişi ve işbirliği çalışmaları hakkında görüşmelerde bulundu.

Ziyaret sırasında Tacik yetkililer, Türkiye’nin serbest bölge uygulamalarını örnek alabileceklerini ifade etti ve ülkemizde bulunan serbest bölge kurucularını ve işleticililerini Tacikistan’a davet etti.

Sonraki Haber

Eğiticilerin Eğitimi Kazakistan'da Görme Engelli Çocuklara Işık Oluyor

Orta Asya’nın yüz ölçümü bakımından en büyük ülkesi olan Kazakistan ve Türkiye arasındaki ortak tarihi ve kültürel miras, bölgede gerçekleştirilen projelere de yansıyor. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ülkede sosyal ve teknik alt...