Haberler

04 Haziran 2012

Suriyeli Mültecilere Tedavi

Suriyeli Mültecilere Tedavi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Yeryüzü Doktorları işbirliğinde Lübnan’ın Trablusşam kentine 1-3 Haziran 2012 tarihleri arasında giden doktorlar, bölgede bulunan Suriyeli mültecileri ameliyat etti. 3 aydır hastanede tedavi gören yaralılar, ülkemizden gönderilen cihazlar sayesinde ameliyat oldu.

Trablusşam’da, Şifa, Rahmet, Darül Zehra ve Trablusşam Devlet Hastanesi’nde, yaklaşık 200 Suriyeli mülteci ameliyat oluyor ve sağlık hizmeti alıyor. Bu hastanelerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için, 45 kişiden oluşan Suriyeli doktorlar ve görevliler de kontrolü yapıyor. Mültecilerin
ameliyatları, ailelerin sağlık ihtiyaçları hep bizim tarafımızdan sağlanıyor. Gereken maddi destek çeşitli ülkelerin maddi yardımları ve gönüllü gelen Türk doktorları gibi doktorların desteğiyle de sağlanıyor.

Baba Amr’dan gelen bir Suriyeli mülteci bulundukları evin bombaladığını ve üstüne yıkılması sonucu yaralandığını belirtti. Türk doktorlar tarafından ameliyat edilen Suriyeli mülteci, verilen destek için teşekkür etti.

Sonraki Haber

Afganistan'da Kırsaldan Kente Sağlık Projeleri

Dünya genelinde birçok insan önlenebilir hastalıklar yüzünden hayatını kaybediyor. Yetersiz beslenme ve hijyen eksikliği önlenebilir hastalıkların tedavisini güçleştiriyor. Güç koşullar altında yaşayan yüz binlerce insan teknik sağlık donanımı eksiliği yüzünden hayatını kaybediyor. Türk İşbirliği ve...