Haberler

06 Eylül 2017

Sudanlı Teknisyenlere Motorlu Araçlar Teknolojisi Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 10 Sudanlı teknisyene Ankara’da Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bir hafta süreyle motorlu araçlar teknolojisi eğitim programı düzenlendi.

Sudan’ın Doğu Darfur Eyaleti Valiliği tarafından TİKA’ya yapılan başvuru sonucunda 10 Sudanlı teknisyen Ankara’daki Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bir hafta süreyle motorlu araçlar teknolojisi eğitimi aldı.

Kursiyerler konvansiyonel ve modern teknoloji ile üretilmiş otomobillerin çalışma prensipleri, arızaların giderilmesi ve düzenli bakımları konusunda bilgilendirilirken son teknolojiye sahip bir servis ünitesini de ziyaret ettiler. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan eğitimde edinilen bilgilerin Doğu Darfur’daki genç teknisyenlere kursa katılan teknisyenlerce aktarılması planlanıyor.

Teknisyenler söz konusu eğitim programı sonunda sertifikalarını aldı. Sertifika aldığı için sevinçli olduğunu ifade eden Gasım Ahmed Sirageldin isimli kursiyer, Doğu Darfur’da mesleki eğitim imkanlarının zayıf olduğunu, Türkiye’de edindiği bilgilerin kendisi için çok önemli olduğunu ve bu bilgileri kullanarak sorumlusu olduğu Valilik araçlarının daha verimli çalışması için çaba sarf edeceğini ifade etti.

Kursiyerlerin geldiği Doğu Darfur, en az gelişmiş ülkeler arasında bulunan Sudan’ın en az gelişmiş bölgelerinden biri ve kıtlık ve çatışmalar nedeniyle Güney Sudan’dan kaçan mültecilerin Sudan’a giriş noktasında yer alıyor. 

Sonraki Haber

Özbek Polislere Eğitim Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde Uluslararası Polis Eğitim İşbirliği Projesi kapsamında Özbekistan emniyet personeline eğitim programı düzenlendi. TİKA ile Emniyet Genel Müdürlüğü İşbirliğinde;  2007–2008 döneminde pilot ülke olarak...