Haberler

11 Eylül 2013

Sudanlı Selzedelere Çadır ve Gıda Yardımı

Sudan’da sağlık, eğitim, hayvancılık, tarım ve insani yardım gibi birçok alanda faaliyet gösteren ve önemli projelere imza atan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı selden zarar gören Sudanlı vatandaşlara çadır ve gıda yardımında bulundu.

Uzun süredir Sudan’da projeler gerçekleştiren ve yaptığı projelerle Sudan’a değer katan TİKA, yaşanan sel felaketinde mağdur olan Sudanlı vatandaşlara yardım eli uzattı. Son 20 yılın en yoğun yağışlı sezonunu geçiren Sudan’da ortaya çıkan sel felaketi sebebiyle özellikle başkent Hartum’a bağlı yerleşim birimlerinde yaşayan insanlar evlerini kaybederek, barınacak yere muhtaç duruma geldiler. Ayrıca yaşanan sel felaketinden dolayı kapanan yollar sebebiyle ulaşımın güçlükle sağlandığı yerleşim birimlerine gıda sevkiyatı konusunda da sorunlar yaşanıyor.

Sudan İnsani Yardım Komisyonu tarafından açıklanan raporlarda yaklaşık 15 bin evin sel felaketinden etkilendiği belirtildi. Sel felaketinden etkilenen insan sayısının ise yaklaşık 200 bin olduğu açıklandı. Bu çerçevede Sudan’da sel felaketinin ardından hızlı bir çalışma başlatan TİKA, Sudanlı yetkililerle görüşerek acil ihtiyaçların belirlenmesi ve yapılacak yardımın organizasyonunu gerçekleştirdi. Bu kapsamda, sel sularının etkilediği bölgelerde yerinde çalışmalar yapılarak, acil ihtiyaçlar TİKA tarafından birinci elden tespit edildi. Selden zarar gören vatandaşlarla yapılan görüşmelerde de en acil ihtiyaçların barınma ve gıda olduğu belirlendi.

Acil ihtiyaçlara binaen TİKA tarafından temin edilen 360 adet çadır ve bin 250 adet gıda paketi selin en fazla etkilediği başkent Hartum’a bağlı Fakih Ebul Kasım, Soba, Ciref, Kiryab ve Merabial Şerif bölgelerine dağıtıldı. Hartum Valisi Abdurrahman Hıdır ve Şarkun Nil Kaymakamı Ammar Ahmed, yapılan yardımlardan dolayı TİKA yetkilileri ile görüşerek memnuniyetlerini dile getirdiler. TİKA’nın daima Sudan halkının destekçisi olması sebebiyle son derece mutlu olduklarını sözlerine eklediler. Bölge halkı ise sel felaketinin ardından kendilerine yardım elini uzatan ilk devlet olan Türkiye’ye şükranlarını sundular.

Sonraki Haber

Kırgızistan Cumhuriyeti Bişkek Sosyal Bilimler Üniversitesi'nin Tadilatı Tamamlandı

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bulunan Kırgızistan Cumhuriyeti Bişkek Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin tadilatı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından tamamlanarak yeni öğretim yılı öncesi düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirildi. Kırgızistan’ın en köklü ve önde gelen eğitim kurumlarından...