Haberler

09 Kasım 2013

Sudanlı Çiftçilere Tohum ve Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Sudan’ın Darfur bölgesinde yaşayan çiftçilere geliştirilmiş tohum ve ekipman desteğinde bulunuldu.

TİKA, Sudan’ın Darfur Bölgesi’nde eyalet valilikleri ve Afrika Teknoloji Kenti işbirliği ile tespit edilen köylerde yaşayan çiftçilere 25 kalemden oluşan yaklaşık 100 ton tohum dağıtımı yapıldı. Sarı darı, beyaz darı, bamya, yer fıstığı, domates, soğan, karpuz, moringa, jatropha tohumları ve saban, sulama pompası, çapa gibi tarım aletleriyle birlikte çiftçilere ilk elden teslim edildi.

TİKA’nın katkılarıyla 2010 yılından bu yana sürdürülen tohum dağıtım projesi sayesinde binlerce aile gıda ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra artan ürünleri pazarda satarak gelir elde ediyor. 2011 yılı 5 – 9 Aralık tarihleri arasında Roma’da Dünya Gıda Örgütü(FAO) genel merkezinde gerçekleştirilen Küresel Güney-Güney İşbirliği EXPO 2011 Fuarı’nda “İyi Uygulama Örnekleri” dalında ödül kazanan tohum dağıtım projesinin önümüzdeki dönemlerde de geliştirilerek devam ettirilmesi öngörülüyor.

Darfur bölgesinin 5 eyaleti olan Doğu, Batı, Kuzey, Güney ve Orta Darfur eyaletlerine bağlı yaklaşık 60 köyde uygulanan proje özellikle çatışma ve iç karışıklık sonrası köylerine geri dönüş yapan çiftçi ailelere yönelik olarak uygulandı. Bu kapsamda, köylerine geri dönüş yapan çiftçiler için iş olanağı sağlandı. Proje ile bölgede ekim yapılan arazi miktarında artış sağlanmış, bu çerçevede artan iş sirkülasyonu ve hareketlilik ile bölgenin hasret kaldığı istikrar için umut elde edilmiş ve barışın geri gelmesine katkı sağlandı.

Sonraki Haber

Türkiye-Arnavutluk Ekonomik İlişkileri Nasıl Geliştirilir Sempozyumuna Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla, Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği ve İktisadi Araştırmalar Vakfı işbirliğinde organize edilen Türkiye Arnavutluk Ekonomik İlişkileri Nasıl Geliştirilir konulu sempozyum, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da Vitrina Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Tirana...