Haberler

12 Haziran 2012

Sudan'da Mesleki ve Teknik Eğitim İçin İlk Adım Atıldı

2008 yılında Sudan Cumhuriyeti Hartum Valiliği tarafından Sudan Mesleki ve Teknik Eğitim merkezi yaptırılmıştı. 5.000 m2 alan üzerine kurulu bu merkezde 6 atölye, 1 bilgisayar laboratuarı, 1 kütüphane, 1 turizm restoranı ve uygulama oteli bulunan merkezin teknik donanımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından karşılandı. Merkez, Sudan mesleki eğitim konusunda daha iyi eğitim almasını amaçlıyordu.

Sudan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde ders verecek Sudanlı öğretmenlerin yetiştirilmesi için, 11 Haziran 2012 tarihinde TİKA ve Çankırı Karatekin Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Bu protokol doğrultusunda Türkiye’den bölgeye gidecek akademisyenler, Sudanlı eğitimcilere mesleki eğitim teknolojileri, yeni teknikler ve yaklaşımlar konusunda ders verecek. Eğitim alan Sudanlı öğretmenler, kendi öğrencilerini yetiştirecek ve projenin sürekliliği sağlanmış olacak.

İşbirliği protokolü, eğitim programının bir bölümünün ülkemizde gerçekleştirilmesine imkân tanıyor. Bu şekilde mesleki ve teknik eğitim konusunda iki ülke arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılacak.

TİKA ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

TİKA merkez binasında protokolün imzalanmasının ardından, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Başkanı Dr. Serdar Çam, TİKA’nın gerçekleştirdiği çalışmalar içerisinde mesleki eğitime ciddi önem verdiğini ve teknik eğitimin gelişmekte olan ülkelerdeki önemini vurguladı. Bu doğrultuda TİKA’nın, Tacikistan, Pakistan gibi ülkelerde yürüttüğü mesleki ve teknik eğitim çalışmalarına değinen Çam, eğitim projelerinde yapılan işbirliği çalışmalarının olumlu sonuçları olduğunu söyledi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ise “Bu güne kadar mesleki ve teknik eğitim kapsamında birçok projede bulunduk. TİKA ile işbirliği içinde yaptığımız bu çalışmanın Sudanlılar için önemli bir adım olduğunu düşünüyorum” dedi.

Sonraki Haber

Tunuslu Yaralılar Türkiye'de

Tunus Cumhuriyeti’nde 14 Ocak tarihinde meydana gelen çatışmalarda yaralanan 9 kişi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Türkiye’ye getirildi. Havaalanında Tunuslu yaralıları, TİKA Koordinatörü Musa Gürbüz, basın mensupları ve yaralıların aileleri uğurladı. 9 Hasta ve...