Haberler

02 Nisan 2012

Sudan'da İbrahim Malik Hastanesinin Donanımı Yenilendi

Sudan Cumhuriyeti’nde bulunan Hartum Eyaleti’nin güneyi, eyaletin en yoksul bölgesi olarak biliniyor ve burada yaklaşık 3 milyon kişi yaşıyor. İbrahim Malik Eğitim Hastanesi bölgenin en büyük hastanesi olarak halka hizmet veriyor.


TİKA Sağlık Projelerine Sudan’da Devam Ediyor

 

Yoğun bakım ünitesinin bulunmadığı hastane, acil vakaların sık görüldüğü Güney Hartum’da hastalara hizmet vermekte yetersiz kalıyordu. Hastane yönetiminin Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’dan teknik donanım yardımı talep etmesi üzerine “İbrahim Malik hastanesi Donanım Desteği Projesi” için çalışmalar başlatıldı.

 

TİKA tarafından hastanenin yoğun bakım, yeni doğan ve kadın doğum ünitelerine teknik donanım yardımı yapıldı.

 

Ameliyatlardan sonra gözlem ve özel bakım gerektiren hastalar için yoğun bakım bölümüne 1 adet ICU (yoğun bakım vantilatörü), 2 adet ICU (yoğun bakım monitörü), 2 adet kardiyak yatak ve 1 adet ICU (yoğun bakım oksijen sistemi) hibe edildi. 

 

 

Ayrıca hastanenin Yenidoğan bölümüne en son teknoloji 2 adet Yenidoğan İnkübatörü alındı. Daha önce kullanılan inkübatörler oksiyen ve besin alma işlemlerini ayrı ayrı yapıyordu. Yeni inkübatörler sayesinde bu işlemler bir arada yapılabilecek. Bununla birlikte, anne çocuk sağlığını korumak için gerçekleştirilen projeler doğrultusunda  kadın doğum bölümü için 1 Fetal Takokardiyogram ve 30 hasta yatağı temin edildi.

 

 

 

Sonraki Haber

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam Dac Kıdemli Memular Toplantısında Konuştu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam, 3-4 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlen İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) Kalkınma Yardımları Komitesi (DAC) Kıdemli Memurlar toplantısına katıldı. Toplantıda DAC Başkanı Brian...