Haberler

28 Kasım 2014

Sudan Ulusal İlaç ve Zehir Kurulu Personeline Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Sudan Ulusal İlaç ve Zehir Kurulu personeline eğitim programı düzenlendi.

Tika ve Sudan Ulusal İlaç ve Zehir Kurulu 2011 yılından bu yana işbirliği içerisinde bulunuyor. İlaç ve Zehir Kurulu Sudan’da çok önemli konumda yer alırken, uluslararası bir güvenirliğe sahip olma özelliği taşıyor. Söz konusu durumun ortaya çıkmasında bir çok kurul personelinin 2011 yılından itibaren Türkiye’de, TİKA koordinesinde Gıda Tarım Hayvancılık ve Sağlık Bakanlığı’nda hem beşeri hemde hayvanlara ait ilaç, yem, yem katkı maddesi, kişisel bakım ürünleri hakkında bir çok defa eğitim almaları önemli rol oynadı.

2014 yılında söz konusu kurumun personeli 4 eczacıya, Sudan’da kullanılacak olan İlaçların kayıt altına alınarak kontrollü bir şekilde halka sunulmasının sağlanması amacıyla Türkiye Sağlık Bakanlığı tarafından İlaç Kaydı ve Birleşik Dosya Denetimi Eğitimi konulu eğitim programı düzenlendi. Bunula birlikte söz konusu kurul personellerinden 6 adet veteriner hekim, veteriner ilaçlarının ve yem katkı maddelerinin kayıt altına alınması konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinden eğitim aldılar.

Eğitimlerin çok faydalı olduğunu bildiren Kurul Başkanı ve yöneticileri TİKA’ya vermiş oldukları destekten dolayı teşekkürlerini sundular. Yetkililer, TİKA’nın Sudan’a vermiş olduğu desteğin kamu kurumları tarafından memnuniyetle karşılandığını belirttiler.

Sonraki Haber

Tunuslu Yargıçlara Mesleki Eğitim Programı Düzenlendi

  Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Tunus’ta gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlerle Tunus’un idari ve sivil altyapılarına destek olmayı sürdürüyor. Bu kapsamda, Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığında Tunus Adalet Bakanlığı mensubu yüksek yargı mensuplarına yönelik mesleki...