Haberler

09 Şubat 2018

Sudan’da Maarif Türk Okulu’na TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sudan’ın başkenti Hartum’da bulunan Maarif Türk Okulu’na tadilat desteğinde bulunuldu.

TİKA, Sudan’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. 2017 yılı içerisinde devir ve teslim işlemleri gerçekleştirilen, eğitici ve yönetici kadrosu ile örnek teşkil eden bir yapılanmayla Hartum’daki Maarif Türk Okulu’nun tadilatı TİKA tarafından tamamlandı.

İlk, Orta, Lise müfredatının uygulandığı,  1200 öğrencisi olan okul ile ilgili okul yöneticilerinin talepleri doğrultusunda mahallinde yapılan tetkikler neticesinde ilave sınıflar, tuvaletler, Öğretmen odaları, mutfak, müdür modası, ilkokul bölümünün diğer bölümlerden ayrılması için yapılan bölme, bahçeye acil çıkış bölümünü içeren proje TİKA tarafından hazırlandı.

Tamamlanan tadilat ve inşaat çalışmalarının ardından yenilenen ve ilave edilen bölümler, okul yöneticilerine teslim edildi. Bu kapsamda düzenlenen törende konuşan Okul yöneticisi ve bölüm müdürleri yapmış oldukları destekten dolayı TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Sonraki Haber

TİKA’dan Zambiya’ya Tıbbi Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), kolerayla mücadele eden Zambiya halkı için tıbbi malzeme yardımı yaptı. TİKA, ülkede görülen kolera salgını sebebiyle zor günler geçiren ülkeye koruyucu ekipman ve ilaç desteğinde bulundu. Gerçekleştirilen yardım...