Haberler

13 Kasım 2017

Sudan’da Güney Kordofan Eyaleti Teknik Fakültesi Mesleki Eğitim Atölyelerine Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sudan’da Güney Kordofan Eyaleti Teknik Fakültesi Mesleki Eğitim Atölyelerine ekipman desteğinde bulunuldu.

TİKA tarafından Sudan’da Mesleki Eğitim altyapısının geliştirilmesine yönelik olarak başlanan projelerden biri daha tamamlandı. 3.500 öğrencinin eğitim gördüğü Sudan Yüksek Eğitim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı’na bağlı Sudan Teknik Üniversitesi Güney Kordofan Eyaleti Teknik Fakültesi’nin Makine, Elektrik, Araba Motoru, Su Tesisatı ve Seramik atölyelerine teknik ekipman desteği verildi.

TİKA tarafından temin edilen ekipmanlar ve malzemeler Eyalet Valisi ve Fakülte Dekanının katıldığı tören ile fakültenin uygulama atölyeleri yetkililerine teslim edildi. Törene Güney Kordofan Eyalet Valisi Dr. İsa Babekr ve Fakülte Dekanı Suleıman Al Hadid, TİKA’nın Sudan’da her ihtiyacı olan bölgeye elini uzattığını belirterek kendileri için hayati önem arz eden tadilat, tamirat işlevlerini içeren mesleki eğitim malezemelerinin tedariğinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini ilettiler.

Tören TİKA tarafından tedarik edilen alet ve ekipmanların fakülte atölyelerinde öğretim üyeleri ve öğrencilere tanıtımı ve tatbiki kullanımlarına yönelik eğitimin ardından sona erdi. 

Sonraki Haber

Bangladeş’de Arakanlılara Kışlık Malzeme Yardımı

Ağustos ayından itibaren etkili olan sel felaketi ve Arakanlı Müslümanların sığınmasıyla sıkıntılı günler yaşanan Bangladeş’te, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Cox’s Bazaar bölgesinde bulunan Arakanlılara 10 bin adet battaniye dağıtıldı. Kış mevsiminin...