Haberler

28 Aralık 2017

Sri Lanka Türk Köyü’nde Anaokulu Sağlık Ocağı ve Çocuk Oyun Alanı Hizmete Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sri Lanka Türk Köyü’nde  inşa edilen anaokulu, sağlık ocağı ve çocuk oyun alanı hizmete açıldı.

Sri Lanka’da yaşanan iç savaş döneminde yerlerinden edilen ve yaşam alanları yok edilen Müslüman halkın terk ettikleri bölgelere geri dönüşlerinde barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2015 yılında TİKA tarafından Mannar’da 100 konutluk Türk Köyü inşa edilmişti.

Dönemin Başbakanı Dissanayake Mudiyanselage Jayaratne’nın talebi üzerine gerçekleştirilen  proje ile, iç savaş döneminde yerlerinden edilen ve geri dönüşlerinde yerle bir edilmiş köylerinde barınma imkanı bulamayan ve ilkel koşullarda yaşamlarını devam ettirmek zorunda kalan Müslüman halkın en temel ihtiyaçlarından biri olan  barınma sorunları ortadan kaldırılmış oldu.

Başkent Kolombo’ya 300 km mesafede bulunan ve başkentten ulaşımın oldukça zor olduğu Türk Köyü’nde TİKA tarafından bu yıl da   halkın eğitim ve sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak üzere anaokulu,sağlık ocağı ve çocuk oyun alanı inşa edildi,ekipmanları temin edildi  ve  bölge halkının hizmetine açıldı.

Yapımı tamamlanan anaokulu,sağlık ocağı ve çocuk oyun alanının açılış töreninde konuşan Sri Lanka Sanayi ve Ticaret Bakanı Abdul Rishad Bathiudeen, Türk Köyü’ne verdikleri destek ve ülke genelinde gerçekleştirilen tüm projeler için Türkiye’ye ve Türk halkına teşekkürlerini iletti. Türkiye ve TİKA ile Sri Lanka’da yaşayan Müslüman halkın sorunlarını çözmeye yönelik bugüne kadar çok önemli projelerin gerçekleştirildiklerini  ve bu işbirliğinin devam etmesini temenni ettiklerini belirtti.

Bathiudeen, aynı zamanda Türkiye’nin Arakan meselesindeki duruşunun da tüm dünya için örnek teşkil ettiğini ve Türkiye’nin Arakanlı Müslümanlara yönelik desteklerini de yakından takip etiklerini ifade etti. 

Sonraki Haber

Pakistan Milli Kütüphanesi’ne Türk Köşesi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından başkent İslamabad’da bulunan Pakistan Milli Kütüphanesinde Türk Köşesi kuruldu. TİKA Pakistan’da eğitimin geliştirilmesine ve Türk kültürünün tanıtılmasına yönelik önemli projeler gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, TİKA tarafından 500...