Haberler

23 Ekim 2011

Somalili Yaralılara Bekir Bozdağ'dan Ziyaret

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali’de yaşanan patlamanın ardından Türkiye getirilen ve tedavi gördüğü hastanede vefat eden Azat Abdi Sait’in cenaze töreninin ardından, Somalili yaralıları ziyaret etti.

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam’ın da aralarında bulunduğu bir heyet ile Yenimahalle Devlet Hastanesine giden Bozdağ, yaralılar hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında her hasta ile tek tek ilgilendi ve onlara çeşitli hediyeler verdi.

“Burada yatan hastalar acil şifa diliyoruz ve bir an önce sağlıklarına kavuşup, ülkelerine dönmelerini temenni ediyoruz” diyen Başbakan Yardımcısı, Yenimahalle Devlet Hastanesi ve Numune Hastanesi personelinin büyük bir özveri ile çalıştığını dile getirdi.
“Hastaların durumu iyi, inşallah kısa sürede sağlıklarına kavuşacaklar” cümlesi ile duygularını ifade eden Bozdağ, saldırıda hayatını kaybeden Somalililere Allah’tan rahmet diledi.

Somalili hastaların durumu hakkında bilgi alan ve kıtalar ötesinde yalnız olmadıklarını hissettiren Başbakan Yardımcısı, buradan diğer yaralıları ziyaret etmek için Numune Hastanesine geçti.

Bekir Bozdağ’ın yapılan yardımları denetlemek ve halk ile bayramlaşmak için Kurban Bayramında Somali’ye gideceği bildirildi.
 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...