Haberler

02 Şubat 2012

Somalili Öğrenciler Eğitim İçin Türkiye'de

En az gelişmiş ülkelere 200 Milyon Dolarlık yatırım yapma sözü veren Türkiye, doğu Afrika kıtasındaki çalışmalarını hızlandırdı. 2011 yılı Ağustos ayından itibaren resmi ziyaretlerin, teknik inceleme ziyaretlerinin ve workshop toplantılarının yapıldığı Somali’de sağlık ve altyapı çalışmalarından sonra sıra eğitime geldi. Somalili öğrenciler eğitim görmek üzere Türkiye’ye getirildi.

Ankara Esenboğa Havalimanına gelen öğrenciler için düzenlenen törene, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, kurum ve kuruluşlardan çok sayıda temsilci ve basın mensupları katıldı.

“Zor Koşullar Altında Yaşayan Çocukların Eğitimine Katkıda Bulunmak Herkes İçin Önemli”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, havalimanında yaptığı konuşmada  öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğrenim Kurumu ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliği ile öğretim kurumlarına yerleştirileceğini belirtti. Öğrencilerin yanı sıra Somali’den gelecek yetişkinlere mesleki eğitim programları verileceğini vurgulayan Başbakan Yardımcısı, eğitimini tamamlayan öğrencilerin ve yetişkinlerin ülkelerine döndükten sonra yapacağı hizmetlerle Somali’nin kalkınacağını dile getirdi.

“Kendimi Rüyada Hissediyorum”

Türkiye’nin en az gelişmiş ülkeler yapacağı proje ve faaliyetlerin artarak devam edeceğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, zor koşullar altında yaşayan çocuklara eğitim olanağı tanınmasının önemine değindi.

Meryem isimli Somalili öğrenci “Kendimi bir rüyada hissediyorum” dedi. Türkiye’ye gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Meryem, Somali’de annesini kaybettiğini ve ülkemizde eğitim görecek olamanın ona yeni bir kapı araladığını ifade etti.

Basın açıklamasının ardından tören sona erdi.

Sonraki Haber

TİKA'nın Tarihi ve Kültürel Varlıkların Korunmasına Yönelik Çalışmaları Makedonya'da Devam Ediyor

Osmanlı-Türk eserlerinin yoğun olarak bulunduğu Makedonya’da, mevcut tarihi eserlerin korunması amacıyla TİKA tarafından gerçekleştirilen restorasyon-konzervasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu amaç doğrultusunda Ohri şehrinde yapımına başlanan Zeynel Abidin Paşa Camisi-Halveti Tekkesi Şadırvanı’nın restorasyonu ile...