Haberler

23 Ekim 2011

Somalili Azad Abdi Said Toprağa Verildi

Somali’de yaşanan saldırıda ağır şekilde yaralanan Azad Abdi Said, Türkiye’ye getirildikten bir gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Merhumun cenazesi ailesinin isteği üzerine kardeş topraklara, Ankara Karşıyaka Mezarlığına, öğle namazının ardından defnedildi. Kız kardeşleri Somali’den getirilen Azad Abdi Said’in cenazesine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 23. Dönem Ankara Milletvekili Agah Kafkas, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam ve Somali Büyükelçiliği yetkilileri katıldı. Said’in yakınları, Somali’de yaralanan ve Türkiye’nin çabaları ile birkaç gün hayata tutunan kardeşlerinin, ülkelerinden yardımı hiç esirgemeyen Türkiye topraklarında defnedilmesinin kendileri için önemli olduğunu ifade etti.

Somali’den getirilen diğer yaralıların Yenimahalle Devlet Hastanesinde ve Numune Hastanesinde tedavilerine devam edildiği bildirildi.
 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...