Haberler

23 Ekim 2011

Somali Yardımları Koordinasyon Kurulu Toplandı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: “Dünya kamuoyunun tepkisiz kaldığı bir konuda Türkiye’nin gösterdiği hassasiyet Somali’de milyonların hayatını kurtardı.”

Somali Yardımları Koordinasyon Kurulu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın başkanlığında toplandı. Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam’ın, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar’ın, AFAD Başkan Vekili Ejder Kaya’nın ve ilgili bakanlıklardan müsteşarlık düzeyinde katılımın gözlendiği kurulun gündeminde Somali’ye yapılan teknik inceleme ziyareti vardı.

TİKA “Somali Teknik İncele Ziyareti Raporu”
12 Eylül 2011 tarihinde TİKA’nın koordinasyonunda bölgeye yapılan teknik inceleme ziyaretinin ardından bir araya gelen yetkililer, Somali’de kendi alanlarında yaptıkları analizleri anlattı. Ülkenin geleceğe yönelik sağlık, eğitim, ulaşım, lojistik, temiz suya erişim, tarımsal kalkınma, kalıcı konut ihtiyacı kurul süresince ayrı ayrı başlıklar halinde incelendi.

TİKA tarafından hazırlanan “ Somali Teknik İnceleme Ziyareti Raporu” da Bekir Bozdağ’a sunuldu.

Bölgeye Her İki Ayda Bir Ziyaret
Koordinasyon kurulunda, Somali’de gerekli fizibilite çalışmalarının tamamlanması ile projelerin uygulama safhasına geçileceğini söyleyen Başbakan Yardımcısı, “Dünya kamuoyunun tepkisiz kaldığı bir konuda Türkiye’nin gösterdiği hassasiyet ülkede milyonların hayatını kurtardı. Bölgeye yapılan inceleme ziyaretlerdeki amaç; eğitimden sağlığa, güvenlikten ekonomiye dünya standartlarını yakalamış bir Somali’dir” diye konuştu.

Türkiye’nin bölgede yaptığı işbirliği çalışmalarının konuşulduğu toplantı, Bekir Bozdağ’ın ‘Somali’ye ikişer ay ara ile ziyaret gerçekleştirileceğini’ söylemesi ile sona erdi.

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...