Haberler

05 Nisan 2017

Somali'nin Başkenti Mogadişu'da, Kamplarda Yaşayan Ailelere Gıda Yardımı

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın Somali ziyaretinde, T.C. Mogadişu Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen törende teslimini yaptığı, TİKA ve AFAD tarafından temin edilen gıda maddeleri Mogadişu’da dağıtılmaya başlandı.

"Somali Acil İnsani Gıda Yardımı" programı kapsamında, TİKA ve AFAD tarafından tedarik edilen toplam 380 ton gıda maddesi Somali’nin farklı bölgelerine dağıtılıyor. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın Somali ziyaretinde, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, T.C. Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar, Türkiye ve Somali'den yetkililerin katıldığı törende teslimini yaptığı TİKA ve AFAD tarafından temin edilen gıda maddeleri Mogadişu’da dağıtılmaya başlandı.

Ülkede yaşanan kuraklık nedeniyle Somali’nin farklı bölgelerinde yaşayan birçok insan uluslararası yardımlara ulaşabilmek için evlerini terk ederek başkent Mogadişu yakınlarındaki kamplara yerleşiyor. Yol kenarlarında kurulu kamplarda, kurdukları çadırlarda mülteci hayatı yaşayan Somalilerin sayısı her geçen gün artıyor. TİKA ve AFAD tarafından tedarik edilen gıda maddeleri buradaki kamplarda yaşayan ailelere dağıtılmaya başlandı.

Diğer taraftan bir kısmı Galkayo’da dağıtılmaya başlanmış olan gıda maddeleri, Kismayo, Baidoa şehirleri ve Somaliland Federal Bölgesi’nin Laascaanood bölgesine ulaştırılacak. Dağıtımların tamamlanmasının ardından toplamda 12.000 aile gıda maddelerinden faydalanmış olacak.

Doğu Afrika ülkelerinden Somali'de aşırı kuraklık hayatı tehdit ederken, ülkenin orta ve güney kesimlerinde açlık ve susuzlukla boğuşan Somalililer zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. 

Sonraki Haber

TİKA Çad’da Gönüllü Doktorlarla Şifa Dağıtmaya Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) , Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) üyesi gönüllü doktorlarla, Çad’ın güneyindeki Mülteci Kamplarında “Gönüllü Sağlık Organizasyonunu” gerçekleştirdi. Orta Afrika’daki iç savaştan dolayı 4 yıl önce Çad’a dönen Çad asıllı 20.666...