Haberler

18 Ekim 2014

Somali Mogadişu Üniversitesi'nde Radyo Umut Faaliyete Geçti

Somali’de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından tadilat ve teknik ekipman desteği verilen Radyo Umut faaliyete geçti.

Mogadişu Üniversitesi Rektörlüğü, TİKA Somali Program Koordinatörlüğü aracılığı ile TİKA’ya Sanat Fakültesi bünyesinde bir radyo kurulması konusunda işbirliği teklifinde bulunmuştu. Mogadişu Üniversitesi Rektörlüğü, FM radyo frekansı temin ederek radyo istasyonun kurulması için üniversite bünyesinde uygun bir yer tahsis yapması üzerine TİKA Mogadişu Program Koordinatörlüğü, Mogadişu Üniversitesi bünyesinde FM radyo istasyonu kurulması için çalışma başlattı.

Bu çerçevede gelişmeler üzere FM radyo istasyonu için tahsis edilen yerin tadilatı yapılarak FM radyo kurulması için uygun hala getirildi. Söz konusu radyonun faaliyete geçmesi kapsamında 65 metre yüksekliğinden kule dikilmesi, bölme cam yapılması, radyo mobilyasının temin edilmesi, ortak kullanım alanları ve bütün binanın tavanlarının asma tavan ile döşenmesi, zemin kaplaması döşenmesi, boya işlerinden oluşan tadilat çalışmaları tamamlandı.

Söz konusu radyo binasının tadilatı yapıldıktan sonra temin edilen ekipmanların montajı yapılarak, FM radyo istasyonu Somali halkının umudu olan gençlerin eğitiminde kullanılacak Radyo Umut ismi ile faaliyete geçti. Proje kapsamında, 1 kw gücünde verici ile Mogadişu’da 150 km çapında bir kapsama alanına sahip FM radyo istasyonunda çalışacak 10 kişi, önümüzdeki günlerde Türkiye’ye gelerek radyoda program, haber yapma teknikleri konusunda eğitim alacak. Mogadişu Üniversitesi rektörlüğü, radyo konusunda kapasitelerinin gelişmesi ile birlikte radyonun yayının kapsama alanının genişletilmesini ve kayıt stüdyosunun kurulmasını planlıyor.

Somali halkının tamamını kapsayacak bir yayın politikası izlemeyi planlayan Mogadişu Üniversitesi, söz konusu radyoyu Mogadişu şehir merkezinde yaşayan halkı sağlık başta olmak üzere çeşitli konularda bilgilendirmek amacıyla kullanmayı kararlaştırdı.

Sonraki Haber

Moğolistan Milli İstatistik Ofisi Uzmanlarına Yönelik Eğitimler Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla Moğolistan Milli İstatistik Ofisi uzmanlarına, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) uzmanları tarafından Moğolistan’ın başkenti Ulanbator’da eğitim programı düzenlendi. Moğolistan’da istatistik faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve kapasite geliştirilmesi amacıyla Türkiye ve Moğolistan...