Haberler

07 Mayıs 2012

Somali Anayasa Binası Kurucular Kurulu Toplantısına Hazırlanıyor

Türkiye’nin En Az Gelişmiş Ülkelere yönelik çalışmaları doğrultusunda, Afrika ülkeleriyle olan sosyal ve ekonomik ilişkileri her geçen gün gelişiyor. Bu girişimlerimiz insani, sosyal, ekonomik ve teknik yardımlarımızla da pekiştiriliyor.
Ülkemiz yaptığı çalışmalarda Somali halkının huzur, barış ve istikrar içinde yaşamasını amaçlıyor.

15 Mayıs 2012 tarihinde Somali’nin Başkenti Mogadişu’da toplanacak olan Anayasa Kurucular Kurulunun binasını çok kısa sürede, yaklaşık 1 ay gibi, bir zaman diliminde gece-gündüz çalışarak Mogadişu Anayasa binası ve eklentilerinin tadilat ve terfrişatı tamamlanarak Somali yetkililere teslim edildi.

Somali Cumhurbaşkanı Sayın Şeyh Şerif Ahmed, Mogadişu Valisi Sayın Muhammed Ahmed Nur ve üst düzey bürokratlar, basın ve yayın kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte Somali Anayasa Kurucular Kurulu binasını gezdi ve TİKA Mogadişu Program Koordinasyon Ofisi ile yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed burada yapmış olduğu konuşmada, Türkiye ile Somali arasında kardeşlik ve dostluğun her geçen gün daha da çoğaldığını kardeş Türkiye’nin her zaman yanlarında olduğunu belirterek, kardeş Türk halkına ve TİKA’ya teşekkür etti.

Mogadişu Valisi Muhammed Ahmed Nur ise “Türk ve Somali kardeşliği her geçen gün daha da gelişmektedir” dedi. “Türkiye’nin Tadilat ve Tefrişatını yaptığı bu bina için Mogadişu’daki batılı yetkililerin bahse girdiklerini belirterek bu binanın kısa sürede bitirilemeyeceğini düşünüyorlardı. Türkiye ve Türkler bir kez daha batılı yetkilileri hayal kırklığına uğrattı” cümleleri ile Somali’de yaşanan atmosferi özetleyen Mogadişu Valisi, Türkiye’ye ve özellikle TİKA çalışanlarına sonsuz sevgi ve şükranlarını sunduğunu dile getirdi. Daha sonra binayı gezen yetkililer hatıra fotoğrafı çektirildi.

Sonraki Haber

Kazakistan Cumhuriyeti Mesleki ve Teknik Eğitimde Eğiticilerin Eğitimi Projesi

Kazakistan Cumhuriyeti Mesleki ve Teknik Eğitimde Eğiticilerin Eğitimi projesinin açılış töreni 30 Nisan 2012 Pazartesi günü saat 10:30’da İstanbul, Bağcılar Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirilen bir törenle yapıldı. Programa Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı...